Principală  —  IMPORTANTE   —   Cei trei minori suspectați că…

Cei trei minori suspectați că ar fi violat o minoră din Taraclia rămân în arest preventiv. Procurorii sunt în așteptarea rezultatelor expertizelor

curentul.md

Cei trei minori suspectați că ar fi violat o minoră din Taraclia, în noaptea din 15 spre 16 martie 2020, vor sta după gratii încă 30 de zile, după ce magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele acestora.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Emil Gaitur, a declarat pentru Ziarul de Gardă că toți cei trei suspecți rămân în arest preventiv, fiind învinuiți de acțiuni perverse cu caracter sexual și de tentativă de viol.

Totodată, la aproape o lună de când dosarul este în gestiunea PCCOCS, procurorii sunt încă în așteptarea rezultatelor mai multor expertize, inclusiv medico-legală, informatică, chimică, biologică, ce au fost efectuate în vederea stabilirii complicității minorilor la crimă.

Suspecții au făcut uz de clauza tăcerii, astfel aceștia nu pledează nevinovați, dar nici nu-și recunosc vina.

Faptele au avut loc în noaptea din 15 spre 16 martie 2020, într-o localitate din raionul Taraclia. Așa cum investigațiile se presupuneau a fi complexe, la data de 25 martie curent, prin ordonanța Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, dosarul a fost retras din gestiunea Inspectoratului de Poliție Taraclia și transmis Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS. S-a decis reținerea celor trei, iar joi, 26 martie 2020, procurorii le-au înaintat învinuirea în comiterea acestor infracțiuni și au depus demersul la judecătorul de instrucție, cu solicitarea aplicării măsurii preventive – arestul.

Adolescenta are puțin peste 16 ani, iar cei trei învinuiți încă nu au vârsta de 18 ani. În scopul acumulării materialului probator, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile persoanelor implicate, inclusiv repetat la cel în care a fost comisă infracțiunea.  

Pentru tentativa de viol, dar și pentru acţiunile violente cu caracter sexual, adică satisfacerea poftei sexuale în forme perverse, comise prin constrângere fizică sau psihică a persoanei ori profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, comise cu bună-ştiinţă asupra unui minor și care au fost comise de două sau mai multe persoane, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 12 ani.