Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce sancțiune i-a fost aplicată…

Ce sancțiune i-a fost aplicată profesoarei de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” din capitală, care a folosit un limbaj licențios în timpul orelor

Sursa foto: Pixabay

Profesoara de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” din capitală, care a folosit un limbaj licențios în timpul orelor, a fost sancționată de Consiliul de etică. Informația a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC) într-un răspuns oficial pentru jurnaliștii de la Agora.

Administrația Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” a inițiat o anchetă de serviciu pe marginea acestui caz.

„Astfel, a fost instituită o comisie internă care, în perioada 8-19 aprilie, a evaluat calitatea organizării și desfășurării procesului educațional în cadrul secției unde activează cadrul didactic vizat. Urmare a rezultatelor prezentate de către comisia de evaluare, Consiliul de etică a decis sancționarea profesoarei prin aplicarea unei mustrări”, au declarat reprezentanții MEC pentru sursa citată.

La începutul lunii aprilie, o profesoară de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” din capitală a folosit un limbaj licențios în timpul orelor. Aceasta le-a reproșat elevilor săi că „umblă și fac ce vor” și s-a plâns că din cauza lucrului doarme doar patru ore pe noapte.

Miercuri, 10 aprilie, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunța că s-a autosesizat cu privire la cazul în care o profesoară de la un centru de excelență din capitală ar fi folosit un limbaj licențios în timpul orelor. Ministerul informa că instituția de învățământ a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată încă la sfârșitul săptămânii trecute.

Reprezentanții MEC îndeamnă cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament.

„Ministerul va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ privind acest caz. Reiterăm că MEC condamnă orice tip de comportament neadecvat și violență, inclusiv verbală, în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată (…). Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare”, susțin reprezentanții MEC.

Anterior, MEC anunța că municipiul Chișinău este una dintre localitățile cu cele mai frecvente probleme legate de violența în instituțiile de învățământ și plățile informale.