Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cazul bărbatului care dormea în…

Cazul bărbatului care dormea în scara blocului. Opinia familiei

Astăzi, ZdG a discutat din nou cu familia bărbatului din Chișinău, care a petrecut câteva nopți la scara unui bloc din Chișinău. După filmările realizate ieri, familia C. spune că s-a simțit supusă unor presiuni fără precedent. Ei susțin că bărbatul face abuz de alcool de câteva zeci de ani, a supus-o violenței în mod repetat pe soția sa, dar și pe copii atunci când erau mai mici, nenumărate plângeri au fost înregistrate la polițistul de sector. Toate încercările de a soluționa conflictele din familie pe cale amiabilă nu s-au soldat cu succes, de aceea soția a solicitat divorțul cu aproximativ un an și jumătate în urmă. Iată dialogul cu membrii familiei.

– Cum a evoluat situația după ce cazul Dvs a ajuns în presă?

– După ce filmările au fost făcute publice, telefonul sună continuu, diferiți oameni telefonează și ne condamnă. Dar nimeni nu s-a interesat de situația acestei femei, care a muncit toată viața, a întreținut și a crescut 5 copii, a întreținut soțul care nu a avut niciodată un loc stabil de muncă.

– Cum este întreținută familia și apartamentul?

– Ea lucrează în construcții. A muncit întotdeauna în construcții, e o muncă grea, ea are și o vârstă, nu e de fier. Muncește mult ca să plătească serviciile comunale, să asigure cele necesare în casă.

-Și dumnealui cum își acoperă cheltuielile?

-E și el din domeniul construcțiilor, dar nu a mai lucrat stabil, nici nu a plătit niciodată servicii comunale, deoarece nu are venituri, nu aduce nimic în casă, dar se folosește de toate.

-După divorț, cum a fost împărțit spațiul?

– Sunt două camere. Mama cu noi – are o cameră, și lui – i-a revenit altă cameră. El e singur în cameră. Ea îi spală hainele, lenjeria, îi dă de mâncare.

-Dar de ce spală, dacă a divorțat?

-Pentru că hainele și lenjeria murdară deranjează.

-Dar de ce a ajuns, totuși, zilele trecute să doarmă pe scara blocului?

-Cu câteva săptămâni în urmă mama a adunat banii care avea și l-a dus la tratament de dezalcoolizare. Nu e prima dată când ea cheltuie bani ca să îl ajute. I-a cumpărat și medicamentele necesare. A revenit și a stat fără alcool doar două săptămâni. Primea de mâncare, i se spăla tot. După aceasta – iar a început a bea și a face probleme. El nu a fost alungat. Lui i s-a spus clar că trebuie să respecte niște reguli normale: să nu consume alcool, să nu murdărească, să nu fie violent.

-Și poliția cum reacționa, atunci când erau plângeri că aplică violența?

-Noi toți am suferit foarte mult toată viața din cauza că el abuza de alcool. Pe surioare le bătea, pe una aproape a gâtuit-o într-un acces de furie. Pe mama a bătut-o foarte multe ori. Dar de fiecare dată când chema polițistul de sector, el venea, îl lua și pe el, și pe mama ca să depună plângere, și până ea venea acasă, el deja era la ușă, eliberat. Tot ce făceau polițiștii – îl amendau, dar el nu avea bani, și tot mama plătea amenzile. Toate aceste plângeri și amenzi sunt înregistrate la poliție.

-Acum unde se află dumnealui?

-L-am dus la niște rude la țară, așa și era stabilit, să îl ajutăm să meargă la rude la țară, acolo rudele acceptă. Aici, toți stau într-o cameră și lucrează ca să plătească facturile și cheltuielile, iar el în altă cameră face mare deranj. Acolo la țară este spațiu, poate își revine, poate va începe să lucreze. Deși noi știm că el va reveni înapoi.

-De ce credeți că va reveni?

-Pentru că el știe că mama este foarte jeloasă, el șție că ea împarte întotdeauna mâncarea cu el, și el dacă va veni la ușă – ea iar o să spele, o să cheltuie bani pe medicamente.

-Cum se simte mama acum?

-Foarte rău. După ziua de ieri, se simte foarte rău, toată această problemă pe care a suportat-o viața întreagă acum a lovit-o și mai tare. Ne tememe pentru sănătatea ei.

Amintim că la 18 februarie 2016 mai multe instituții media au prezentat cazul unui bărbat, care a petrecut câteva nopți la scara blocului și a declarat că familia nu îl primește în propria locuință. https://zdg.md/web/stiri/stiri-sociale/ce-spune-familia-despre-barbatul-care-innopteaza-sub-usa-propriului-apartament