Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Câte milioane de lei a…

Câte milioane de lei a costat întreţinerea drumurilor din or. Chişinău în anul 2018

Pe parcursul anului 2018 în oraşul Chişinău au fost reparaţi 158 915 metri pătraţi de drum, bugetul total alocat fiind de 54,4 milioane lei. Cei mai mulţi bani au fost investiţi în sectorul Centru din capitală − 16,7 milioane lei. Informaţia a fost oferită de Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei mun. Chişinău la şedinţa săptămânală a serviciilor primăriei din 10 decembrie 2018.

Pentru întreţinerea drumurilor din sectorul Botanica în 2018 au fost cheltuiţi 11,4 milioane lei. Drumurile din sectorul Ciocana au fost reparate cu 10,7 milioane lei, iar cele din sectorul Rîşcani − cu 6,4 milioane lei. Cei mai mulţi bani au fost investiţi în sectorul Centru din capitală − 16,7 milioane lei.

„Eu sper că anul viitor să vedem mai puţine căldări de beton pentru acoperirea găurilor şi mai multe reparaţii”, a declarat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, referitor la informaţia prezentată.

Totodată, pe parcursul anului 2018, potrivit informaţiei prezentate, au fost reparate integral 59 de curţi de bloc. Bugetul total investit a fost de 12,5 milioane lei.