Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Campanie de caritate: În…

VIDEO Campanie de caritate: În loc de flori pentru 1 septembrie, elevii adună bani pentru copiii bolnavi

Sute de elevi din Federația Rusă renunță la buchetele de flori destinate cadrelor didactice cu ocazia zilei de 1 septembrie. În locul zecilor de buchete individuale, fiecare aduce o floare pentru un buchet comun festiv. Banii economisiți vor fi transferați pentru a susține peste 700 de copiii grav bolnavi de pe întreg teritoriul țării.

Fundația caritabilă „Speranța” organizează campania de caritate „Copii în loc de flori” deja al cincilea an. Scopul acțiunii de caritate constă în faptul că, la 1 septembrie, profesorii vor primi un buchet de flori de la toată clasa, nu de la fiecare elev în parte. Iar restul banilor planificați pentru flori, vor fi transferați pentru a ajuta copiii bolnavi din mai multe regiuni ale Federației Ruse.

Cum vor fi folosiți banii adunați? 

Cu ajutorul fondurilor vor putea fi achiziționate echipamentele necesare pentru viața copiilor, cărucioare, fotolii, mese speciale, scutece și medicamente. O  altă parte din bani vor fi cheltuiți pentru procurarea utilajelor necesare spitalului pentru copii „Casa cu felinar”, care urmează să fie deschis la sfârșitul anului 2018 la Moscova, informează hospicefund. Și, de asemenea, să ofere părinților asistența psihologică și juridică necesară.

În 2017, elevi din 1 157 de școli și 6 500 de clase din Federația Rusă au reușit, în perioada 7 iunie-30 august, să adune prin intermediul campaniei de caritate „Copii în loc de flori” peste 15 milioane de ruble, echivalentul a circa 186 mii de euro. Banii colectați au fost donați copiilor grav bolnavi, beneficiari ai fondului „Speranța”, scrie lenta.ru.

Ce se întâmplă în R. Moldova?

În R. Moldova nu a fost încă lansată o astfel de campanie de caritate, însă sunt cazuri când copiii și părinții aleg să ajute persoanele bolnave renunțând la buchetele de flori la început de an școlar. Spre exemplu, elevii de la Liceul Dimitrie Cantemir din capitală au donat banii rezervați pentru flori la 1 septembrie 2016, pentru un băiat care suferă de leucemie, relatează protv.

În prima zi de școală părinții ajung să scoată din buzunare de la 40 până la 100 de lei (2-5 euro) pentru un singur buchet de flori, care se ofilește în câteva zile.

Sursa foto: hospicefund.ru. Colaj: zdg.