Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aproape 170 de mijloace de…

Aproape 170 de mijloace de transport și 7 ambulanțe blocate în zăpadă, tractate de angajați IGSU în ultimele 24 de ore. Circa 20 de localități rămân deconectate de la curent electric

Sursa: IGSU

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au deblocat și tractat 169 de mijloace de transport, dar și 7 ambulanțe, rămase împotmolite în urma condițiilor meteo nefavorabile. Misiunile de tractare  și deblocare au avut loc pe drumurile din raioanele Taraclia, Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina și UTA Găgăuzia, se arată într-un comunicat de presă publicat de IGSU.

Totodată, în raioanele Criuleni și Dubăsari, două femei însărcinate au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a ajunge în instituțiile medicale. Conform informației oferite de distribuitorii de energie electrică, în dimineața zilei de 28 noiembrie, mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 19 localități din 5 raioane. Potrivit informației Administrației de Stat a Drumurilor, la lucrările de curățire a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, au fost implicate 261 de unități de tehnică și 499 de angajați, fiind împrăștiate 1 935 de tone de materiale antiderapant. La moment pe traseele din țară se circulă în condiții de iarnă.

În acest context, salvatorii îndemnă cetățenii să evite deplasare pe drumuri încă necurățate.

„Autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată”, notează IGSU.

Meteorologii au anunțat că marți, 28 noiembrie, teritoriul țării va fi traversat de un front atmosferic ce va aduce precipitații slabe, care vor cădea răzleț și predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla din sud-vest slab spre moderat. Noaptea temperaturile vor fi cu minime între -5..-10°C, iar ziua vom avea temperaturi cu maxime cuprinse între 0..+5°C.

În weekendul trecut, meteorologii anunțaseră cod portocaliu în sudul și centrul R. Moldova. Serviciul Hidrometeorologic de Stat din R. Moldova (SHS) a avertizat că urmau precipitații puternice (25-45 l/m2), predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, și intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 18-23 m/s. „Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș și va viscoli”, anunțau meteorologii la început de weekend.