Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aproape 1 000 de blocuri…

Aproape 1 000 de blocuri din capitală și-au sistat complet consumul de energie termică, potrivit Termoelectrica

Reprezentanții întreprinderii „Termoelectrica” comunică că, în contextul creșterii temperaturilor exterioare în ultimele zile, din numărul total de 2 675 de blocuri locative din Chișinău, 970 de blocuri și-au sistat complet consumul de energie termică pentru încălzire cu perfectarea cererilor privind deconectarea. În același timp, majoritatea blocurilor conectate au ajustat consumul de energie termică în funcție de temperatura mediului, menționează societatea pe acțiuni.

Astfel, pentru optimizarea consumurilor de combustibili, începând de luni, 10 aprilie, Termoelectrica anunță că va produce energie termică doar la CET 2 (Sursa I).

„În următoarele zile se așteaptă sporirea temperaturii aerului exterior, ceea ce va determina să purcedem la transferul sistemului centralizat de energie termică, la regimul de funcționare de vară”, menționează Termoelectrica.

De asemenea, Termoelectrica face apel către administratorii de bloc să asigure, în următoarele zile, reglarea debitului și a temperaturii în blocurile locative, „pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea unui supraconsum de energie termică”.

Recent, 90 de blocuri locative și 9 instituții de învățământ au solicitat reconectarea agentului termic. Primăria Municipiului Chișinău a informat la 27 martie că sezonul termic 2022-2023 a fost închis, pentru toți consumatorii, în legătură cu „stabilirea temperaturilor primăvăratice și ținând cont de povara plăților acestui serviciu pentru cetățeni”. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimara Irina Gutnic.