Anunțul făcut de șeful „Termoelectrica” care vizează toți locuitorii capitalei

Până la deschiderea oficială a sezonului de încălzire 2017-2018, orice bloc locativ sau casă particulară din Chișinău pot fi conectate la căldură. Un anunț în acest sens a făcut de către directorul general al „Termoelectrica” S.A., Veaceslav Ene, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a declarat că principalul producător și furnizor de energie electrică şi termică în or. Chișinău și suburbii este pregătit pentru începerea noului sezon de încălzire şi livrarea agentului termic, sub formă de căldură.

Veaceslav Ene susține că procedura de conectare la căldură este una foarte simplă și nu durează mai mult de trei ore. Iniţial, gestionarul blocului trebuie să se asigure că au fost îndeplinite toate lucrările de pregătire a sistemului interior, iar ulterior să depună cu o cerere semnată de locatari la sediul teritorial al întreprinderii, în funcţie de sector.

Imediat după înregistrarea solicitării, specialiştii „Termoelectrica” S.A. urmează să verifice datele din pașaportul de pregătire a lucrărilor pentru sezon, să analizeze posibilitatea conectării și să asigure căldură blocului.

Șeful „Termoelectrica” S.A. a precizat că decizia care este adoptată de Consiliul Municipal Chișinău referitor la deschiderea sezonului de încălzire se referă la instituțiile aflate în subordinea Primăriei, pe când blocurile pot fi conectate în orice moment, dacă există cererea locatarilor.

Până în acest moment, potrivit șefului „Termoelectrica” S.A., a fost conectat la căldură Spinalul Clinic Municipal nr. 1, un bloc de locuit din str. Pandurilor, două case particulare și șapte agenți economici, iar alte 46 de solicitări sunt deja depuse.

Totodată, suma totală a datoriilor consumatorilor constituie 860 de milioane de lei.

Sediile teritoriale ale Termoelectrica S.A. :
sect. Ciocana – str. Ginta Latină, 19/3 (022-335-132);
sect. Centru – str. Ismail, 86A (022-274-098);
sect. Râșcani – b-dul. Moscova, 11A (022-442-365);
sect. Botanica – str. Teilor 7/3;
sect. Buiucani – str. V. Lupu, 63 (022-751-529);
Serviciul Rețele Primare – str. Florilor 4/3A (022-440-270).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *