Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ambasada Federației Ruse a distribuit…

Ambasada Federației Ruse a distribuit „ajutoare financiare” unor locuitori din Găgăuzia, scrie presa locală

Sursa: nokta.md

Mai multe persoane din Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia, pensionari și persoane social vulnerabile, au primit bani de la Ambasada Federației Ruse în R. Moldova, scrie presa din regiune. Potrivit portalului Nokta.md, locuitorii din Găgăuzia au primit „ajutoare” între 100 și 500 de dolari, în funcție de starea de sănătate, venituri, componența familiei și locul de reședință.

Banii au fost distribuiți miercuri, 14 iunie, în incinta clădirii Comitetului Executiv al Găgăuziei, unde beneficiarii s-au prezentat cu actele de identitate.

Președintele Consiliului Bătrânilor din Găgăuzia, Vasile Arnaut, a declarat pentru Nokta că Ambasada Rusiei distribuie bani cetățenilor vulnerabili din punct de vedere social, în baza unor cereri care conțin următoarele certificate: cu privire la starea de sănătate de la medicul de familie; componența familiei; venituri; locul de reședință.

Consiliul Bătrânilor a trimis documentele la Ambasadă, unde au fost selectați beneficiarii, potrivit președintelui organizației.

„Pe baza acestor documente, o dată pe an, localnicii vulnerabili primesc asistență financiară. Suma depinde de diagnosticul bolii, stabilit de medicii de familie, de la 100 de dolari la 500 de dolari”, a declarat Vasile Arnaut.

Potrivit lui, pe 14 iunie, circa 50 de persoane din raionul Comrat au primit banii de la Ambasadă, iar în următoare zile urmau să primească și locuitorii din raioanele Vulcănești și Ceadîr-Lunga. În total, potrivit lui Vasile Arnaut, 120 de persoane vor primi „ajutorul financiar”.

Direcția Sănătate din Găgăuzia a comunicat că nu este implicată în acordarea banilor.

Ambasada Rusiei obișnuia să ofere ajutor locuitorilor din Găgăuzia și sub formă de echipament medical. Dar anul acesta, potrivit lui Vasilie Arnaut, s-au limitat la bani, mai scrie Nokta, care menționează că nu a primit un răspuns de la Ambasada Rusiei despre transmiterea banilor.