Principală  —  IMPORTANTE   —   Alerta cu explozive pe Aeroportul…

Alerta cu explozive pe Aeroportul Internațional Chișinău, FALSĂ: „Aeroportul își reia activitatea în regim normal”

UPDATE 16:26 Alerta cu explozive de pe Aeroportul Internațional Chișinău este falsă. Poliția de Frontieră anunță că Aeroportul își reia activitatea în regim normal.

Știrea inițială

Polițiștii de frontieră au intervenit operativ joi, 21 iulie, pentru evacuarea călătorilor și personalului din Aeroportul Internațional Chișinău pe motivul unei noi alerte de minare al acestuia. Potrivit Poliției de Frontieră, la fața locului sunt prezente subdiviziunile specializate ale Misterului Afacerilor Interne.

„Procedura de înregistrare este oprită, există posibilitatea unor modificări al zborurilor planificate”, anunță serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost perturbată miercuri noaptea, 20 iulie, după ce polițiștii de frontieră au fost alertați precum că în incinta Aeroportului ar fi substanțe explozibile. După aproape două ore de verificări, oamenii legii au stabilit că este vorba despre o altă alertă falsă cu bombă și a fost reluată activitatea în regim normal. Aceasta ar fi a șaptea alertă falsă la Aeroport, din ultima perioadă, conform Poliției de Frontieră.

Și marți, 19 iulie, în jurul orei 02:00, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au primit informație precum că Aeroportul ar fi minat.

Alertele false cu bombă, anunțate în ultimele săptămâni atât în Chișinău cât și pe întreg teritoriul R. Moldova, ar fi organizate de un grup de persoane care și-ar dori să creeze neliniște în societate, potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Oamenii legii mai susțin că nu consideră „deloc întâmplătoare” alertele privind atentatele teroriste cu bombă în perioada în care R. Moldova a primit statutul de țară candidată la UE și în contextul actualului „vector de dezvoltare externă”.

În dosarul privind alertele false sunt mai mulți suspecți, din țară și de peste hotare, iar acțiunile acestora ar fi fost „dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acțiuni de destabilizare și creare a neliniștii în societate”, potrivit informațiilor acumulate de grupul de investigație.