Principală  —  IMPORTANTE   —   „Agitație electorală pe internet, sigilarea…

„Agitație electorală pe internet, sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot, transportarea organizată a alegătorilor la secții de vot și vouchere pentru alegătorii care se prezintă la o secție de votare în Federația Rusă”. Lista contestațiilor depuse la autoritatea electorală

Agitație electorală pe rețelele de socializare, sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot, transportarea organizată a alegătorilor la secții de vot și vouchere pentru alegătorii care se prezintă la o secție de votare în Federația Rusă – sunt câteva dintre neregulile contestate de cetățeni la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Autoritatea electorală anunță la ora 16:00, că pe parcursul zilei au fost recepționate 5 contestații care au vizat efectuarea agitației electorale pe rețelele sociale, sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot.

Referitor la sesizări, acestea țin de infrastructura unei secții de votare din Londra, transportarea organizată a alegătorilor către secția de votare, și o sesizare, depusă de un observator, în care se invocă oferirea unor vouchere alegătorilor care se prezintă la o secție de votare în Federația Rusă. Toate sesizările au fost remise spre examinare, conform competențelor.

„În acest context, atragem atenția, în mod repetat, asupra necesității respectării normelor legale în parte ce ține de agitația electorală, care este strict interzisă în ziua alegerilor. Interdicția respectivă nu se referă la informațiile deja plasate pe Internet și pe afișele expuse anterior”, spun responsabilii de la CEC.

Reprezentanții CEC menționează că în secțiile de votare au fost instalate camere de luat vederi care au înregistrat și vor continua să filmeze evenimentele legate de urna de vot, precum și momentele când vor fi numărate buletinele de vot și totalizate voturile.

LIVE UPDATE/ Alegeri parlamentare anticipate 2021. Mersul procesului de vot, încălcările depistate și cele mai importante evenimente de ASTĂZI