Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Agenția Națională Asistență Socială a…

Agenția Națională Asistență Socială a autorizat 78 de centre de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina

Imagine-simbol

Reprezentanții Guvernului R. Moldova anunță că, Agenția Națională Asistență Socială a autorizat 78 de centre de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina, cu o capacitate totală de 6.478 locuri, dintre care în jur de 5.100 de locuri sunt ocupate.

În Chișinău, au fost identificate 27 de centre de plasament cu o capacitate de 2.800 de locuri, iar alte 51 cu o capacitate de 3.678 în afara Chișinăului, anunță Executivul.

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în adăposturi de urgență și centre de plasament sunt în acest moment identificate peste 13 mii locuri de plasament pentru refugiați, dintre care 8.200 sunt ocupate.

Sursa foto: Telegram/Prima sursă

Datele prezentate de Poliția de Frontieră a R. Moldova arată că, în ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 24.852 traversări persoane, dintre care un număr mai mare – 14.975 pe sensul de ieșire din țară. Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 20.193.

Cât despre traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, Poliția de Frontieră a R. Moldova menționează că, a fost consemnat un număr total de 14.836 treceri, dintre care 6.189 pe direcția intrare în R. Moldova și alte 8.647 treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 4.656 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.

Luni, 7 martie, este a douăsprezecea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele ucrainene.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina