Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Agenția Națională pentru Sănătate Publică…

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are director. Nicolae Jelamschi este câștigătorul concursului pentru ocuparea funcției de șef al ANSP

sursa: ANSP

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are director. Nicolae Jelamschi, fost secretar de stat al Ministerului Sănătății, este câștigătorul concursului pentru ocuparea funcției publice de șef al ANSP.

Potrivit MS, la ambele probe, scrisă și interviu, Nicolae Jelamschi a obținut 18,54 puncte, iar Irina Ursuleac – punctajul de 9,36.

MS a anunțat concurs pentru suplinirea funcției vacante de director al ANSP pe 9 septembrie curent.

Vasile Guștiuc a asigurat interimatul funcției de șef al ANSP, după ce directorul Nicolae Furtună a demisionat în septembrie 2020. Asta după ce, în cadrul unei emisiuni, Furtună a declarat că „în toată lumea COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”.

„Nu vreau să fiu judecat și nu vreau să par cinic, dar în toată lumea COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur. Oamenii care se chinuiau în stadii terminale de cancer, avansate de diabet, patologii cardiovasculare ireversibile decompensate. Iată că lucrul acesta s-a întâmplat și în Franța, și în Italia și din păcate și în R. Moldova”, a spus Nicolae Furtună.