Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Acces limitat în zona din…

Acces limitat în zona din extremitatea de nord a localității Naslavcea. Sectoarele poliției de frontieră Otaci și Ocnița au fost introduse în regim special de activitate

Poliția de Frontieră a R. Moldova anunță că accesul în zona din extremitatea de nord a localității Naslavcea, aflată la frontieră cu Ucraina, inclusiv accesul pe insulă, a fost restricționat, urmare a căderii în această dimineață a resturilor unei rachete, doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, incidentul este în prezent documentat de către o echipă condusă de un procuror.

„În prezent, Poliția de Frontieră a R. Moldova, cu mijloace proprii, a dispus supravegherea aeriană a spațiului în zona de frontieră cu Ucraina, iar sectoarele poliției de frontieră Otaci și Ocnița au fost introduse în regim special de activitate. De asemenea a fost sporit numărul patrulelor poliției de frontieră pe fâșia verde, aflată pe granița cu Ucraina, în zona Naslavcea.

La moment, are loc documentarea evenimentului de către o echipă condusă de un procuror”, anunță Poliția de Frontieră.

În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R. Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), nu au fost înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații”, anunță MAI într-un comunicat.

Ulterior, Ministerul Apărării a anunțat că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al R. Moldova: „Fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”.

„Ministerul Apărării informează că geniștii Armatei Naționale se deplasează la fața locului pentru a cerceta terenul. Cu informații suplimentare vom reveni pe parcurs”, se arată într-un comunicat.

Luni, 31 octombrie, rușii au lansat mai multe rachete asupra Ucrainei. Șeful administrației din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că în urma atacurilor rusești a fost afectată infrastructura critică. „Infrastructura critică a fost deteriorată în regiunea Cernăuți, în urma loviturilor cu rachete rusești”, a anunțat Zaparaniuk pe Telegram.