Principală  —  IMPORTANTE   —   332 de cazuri noi de…

332 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Alte 10 decese provocate de coronavirus, inclusiv șefa Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

332 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate marți, 4 august, în Republica Moldova, dintre care 8 în stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Turcia-2, Cehia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 25.814 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 2377, dintre care primar – 1698 şi repetat – 679. Din numărul total de cazuri, 14 sunt lucrători medicali: medici-7,  asistenți medicali- 5, personal auxiliar- 2.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 451 stare gravă (dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1167- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 225 persoane au fost tratate și externate. Până la ziua de azi s-au tratat 18167 persoane.

Totodată, MSMPS despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 801 (declarat pagina oficială de facebook MSMPS, ora 11:00): Ala Gortolomei, în vârstă de 65 ani, care activa în calitate de medic de familie în Oficiul Medicilor de Familie, Centrul de Sănătate Țaul, raionul Dondușeni a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. În urma agravării stării de sănătate, Ala Gortolomei a fost transferată la data de 24 iulie, de la Spitalul Clinic MSMPS, la Institutul de Medicină Urgentă. La momentul îmbolnăvirii, medicul se afla în concediu.

Deces 802: Bărbat de 75 ani, din raionul Vulcănești. Internat la data de 29  iulie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 803: Femeie de 70 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 2 august, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Deces 804: Bărbat de 71 ani, din raionul Strășeni. Internat la data de 16 iulie, la Spitalul Clinic “Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie hipertesivă, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 805: Bărbat de 57 ani, din raionul Călărași. Internat la data de 01 august, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 806: Femeie de 61 ani, din raionul Ialoveni. Transferată, la data de 20 iulie, de la SCM nr. 1 , la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Deces 807: Bărbat de 63 ani, mun. Chișinău. Internat la data de 29 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: pencreatită cronică cu insuficiența funcției endocrine și exocrine.

Deces 808: Bărbat de 83 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 30 iulie, la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 809: Bărbat de 60 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, edem cerebral.

Deces 810: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a directorului Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga. Narcisa Mamaliga în vârstă de 52 ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, la data de 6 iulie. La data de 3 august, aceasta a fost transferată, de la Spitalul de Stat, la Spitalul Clinic Republican. Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie.