Principală  —  IMPORTANTE   —   132 de mii de doze…

132 de mii de doze de vaccin donate de România au ajuns astăzi în R. Moldova. Este cea mai mare tranșă primită până acum

Încă 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns astăzi în Republicii Moldova. Vaccinurile fac parte din donația de peste 200 de mii de doze făcută de România.

Transportul a fost asigurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România. Până acum România mai donase Republicii Moldova alte 72 de mii de doze de vaccin.

„Guvernul României continuă să sprijine Republica Moldova în efortul de a depăși cu bine pandemia COVID-19. Încă 132 000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat astăzi către Republica Moldova. Acestea se adaugă celor 72 000 de doze livrate până acum. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova constă în echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19 și vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei din luna decembrie 2020, la Chișinău. Împreună învingem pandemia!”, a scris premierul român Florin Cîțu.

România a fost prima țară care a donat vaccinuri Republicii Moldova, doze care au permis demararea procesului de imunizare la 2 martie, curent.