Voronin: Trebuie să schimbăm nu sistemul electoral, ci puterea

PCRM nu va sus­ți­ne modi­fi­ca­rea Сodu­lui Elec­to­ral. Des­pre aceas­ta a anun­țat astăzi lide­rul par­ti­du­lui, Vla­di­mir Voro­nin. 

“Nu exis­tă niciun fel de argu­men­te că actu­a­le­le defec­țiu­ni din sis­te­mul elec­to­ral  pot fi depă­și­te prin tre­ce­rea la ale­ge­ri­le prin cir­cum­scrip­ții uni­no­mi­na­le. Mai mult, tre­ce­rea la sis­te­mul  elec­to­ral majo­ri­tar va agra­va pro­ble­me­le exis­ten­te și va da naș­te­re unor pro­ble­me noi: mitu­i­rea ale­gă­to­ri­lor și a depu­ta­ți­lor ale­și  va putea fi făcu­tă mai ușor, ceea ce va con­du­ce la con­cen­tra­rea între­gii pute­ri a sta­tu­lui în mâi­ni­le unui grup res­trâns de per­soa­ne, care astăzi, pe toa­te căi­le, împing aces­te modi­fi­că­ri din codul elec­to­ral. Tre­bu­ie să schim­băm nu sis­te­mul elec­to­ral, ci pute­rea”, a spe­ci­fi­cat Voro­nin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Gaby

    Asa a zis si Filat in 2009, apoi prin 2012-2014 ne fura­se mili­ar­dul. Acum iata ne vom vota noi pute­rea, ceea ce inseam­na ca vom schim­ba si sis­te­mul si pute­rea.

  2. IACHIM

    Voror­nin are fri­ca ca nu va mai fi in par­la­ment asta e tot ras­pun­sul doar ca el asta nu recu­na­os­te.

  3. DreptateMoldova

    Voro­nin are ciu­da pe Pla­ho­t­niuc ca i-a luat depu­ta­tii, de asta cri­ti­ca sis­te­mul uni­no­mi­nal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *