Voronin: Trebuie să schimbăm nu sistemul electoral, ci puterea

PCRM nu va susține modificarea Сodului Electoral. Despre aceasta a anunțat astăzi liderul partidului, Vladimir Voronin. 

“Nu există niciun fel de argumente că actualele defecțiuni din sistemul electoral  pot fi depășite prin trecerea la alegerile prin circumscripții uninominale. Mai mult, trecerea la sistemul  electoral majoritar va agrava problemele existente și va da naștere unor probleme noi: mituirea alegătorilor și a deputaților aleși  va putea fi făcută mai ușor, ceea ce va conduce la concentrarea întregii puteri a statului în mâinile unui grup restrâns de persoane, care astăzi, pe toate căile, împing aceste modificări din codul electoral. Trebuie să schimbăm nu sistemul electoral, ci puterea”, a specificat Voronin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Gaby

    Asa a zis si Filat in 2009, apoi prin 2012-2014 ne furase miliardul. Acum iata ne vom vota noi puterea, ceea ce inseamna ca vom schimba si sistemul si puterea.

  2. IACHIM

    Vorornin are frica ca nu va mai fi in parlament asta e tot raspunsul doar ca el asta nu recunaoste.

  3. DreptateMoldova

    Voronin are ciuda pe Plahotniuc ca i-a luat deputatii, de asta critica sistemul uninominal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *