Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Partidul Șor îndeamnă oamenii…

VIDEO Partidul Șor îndeamnă oamenii să voteze pentru PSD? Reacția Serviciului de presă

Pe adresa redacției ZdG, au parvenit câteva clipuri video, al cărui autor spune că a observat încălcări la secțiile de votare din R. Moldova. Sursa afirmă că la Institutul Muncii (IM), Partidul Șor împarte cadouri și îndeamnă oamenii să voteze pentru Partidul Social Democrat (PSD) din România, al cărui lider este Liviu Dragnea. Pe de altă parte, contactat de ZdG, serviciul de presă al Partidului Șor infirmă că ar îndemna oamenii să voteze pentru PSD.

La întrebarea de ce Partidul Șor împarte cadouri și îndeamnă oamenii să voteze pentru PSD, reprezentanta Serviciului de presă a spus că acestea sunt niște aberații și că astăzi Partidul Șor are o conferință teritorială la Institutul Muncii.

Un angajat al Institului confirmă că acolo are loc un eveniment legat de partid și că se împart pachete.

„Partidul Șor a închiriat o sală pentru ziua de astăzi. La acest moment (11.45), în acea sală sunt convocați peste 100 de oameni. Se repartizează pachete. Despre conținutul acestora nu vă pot spune nimic, pentru că sunt în pungi închise”, a menționat acesta.

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții. Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.