(VIDEO) Filmare cu drona // „Casa Albă” a lui Constantin Botnari

Democratul Constantin Botnari, supranumit și „purtătorul de borsetcă” al oligarhului Vladimir Plahotniuc, a depus la 11 februarie curent o cerere prin care renunță la mandatul de deputat. Cu toate că în declarația de venit pentru 2014 a indicat salariul de parlamentar de circa o sută de mii de lei, într-un an și jumătate, Constantin Botnari a construit o locuință de lux în suburbia Chișinăului. Potrivit experților imobiliari, casa ar valora cel puțin șapte milioane de lei. O filmare cu drona  a locuinței din orășelul Durlești denotă că terenul de circa 21 de ari, declarat în acte, i s-a părut cam mic pentru gospodărie, aşa că democratul a îngrădit alţi 40 de ari de pădure. Atât reprezentanţii Agenţiei Moldsilva, cât şi autorităţile publice locale susţin că începând cu 2012 nu mai dau pădure în arendă, scrie anticoruptie.md.

Autor video: Anatol Mătăsaru

Centrul de Investigații Jurnalistice scrie că, locuința de lux a familei Botnari, care amintește Casa Albă de la Washington, este situată într-o zonă rezidenţială din Durleşti, cunoscută drept „Poiana Domnească”, terenul aferent este izolat printr-un gard din piatră cu o înălţime de peste doi metri. Valoarea cadastrală a celor 21 de ari este de peste 275.000 de lei. Preţul de piaţă a unui teren de şapte ari pentru construcţii în zona respectivă începe de la 25.000 de euro şi ajunge să coste 50.000 de euro, în funcţie de amplasare. Potrivit Primăriei din Durlești, dar și Direcției fondului forestier din cadrul Agenției Moldsilva, din 2012 nu se mai dau păduri în arendă.

Investigația integrală poate fi citită pe anticoruptie.md.

UPDATE: Ministrul Mediului a dispus o anchetă de servicu la “Moldsilva” (anticoruptie.md)

Foto: captură video


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *