VIDEO/ Declarațiile premierului Chicu privind rezultatele vizitei la Moscova

La revenirea din prima sa vizită oficială în calitate de prim-ministru, Ion Chicu a declarat că a discutat la Moscova despre subiectul furnizării gazelor naturale, reglementarea problemei transnistrene, creșterea numărului de autorizații pentru transportatori, proiecte investiționale în infrastructură și lărgirea spectrului de mărfuri exportate în Rusia fără taxe.

„Din păcate, între guvernele R. Moldova și Federației Ruse a lipsit timp de mai mulți ani un dialog pragmatic. Deficitul de comunicare a condus la acumularea mai multor probleme care împiedică folosirea oportunităților unei colaborări cu un partener economic atât de important”, a declarat Chicu în fața jurnaliștilor.

Prim-ministrul susține că principala realizare a vizitei sale la Moscova este restabilirea dialogului cu „unul dintre principalii parteneri ai R. Moldova”.

Totodată, Ion Chicu a declarat că în cadrul vizitei sale în Federația Rusă a avut o întrevedere cu președintele „Gazprom”, Alexei Miller, cu care a discutat despre subiectul furnizării gazelor, iar în urma discuțiilor s-a convenit la diminuarea prețului la gaze de la 1 ianuarie 2020, până la 172 de dolari pentru mia de metri cubi.

Premierul a mai menționat că a obținut acordul autorităților Federației Ruse de a extinde lista categoriilor de mărfuri exportate pe piața rusească fără taxe vamale, dar și acordul părții ruse de a deschide o linie de credit de circa 500 milioane de dolari pentru proiecte investiționale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *