Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Cine este deputata care…

VIDEO Cine este deputata care le-a urat locuitorilor din Soroca: „Fericiun crecit!”

Alla

În cadrul festivalului tradițiilor și obiceiurilor de iarnă desfășurat astăzi, 25 decembrie, în orașul Soroca, Alla Pilipețcaia, deputata fracțiunii parlamentare PSRM, vorbitoare de limbă rusă, a adresat localnicilor un mesaj de felicitare în limba rusă, iar la sfârșit, dorind să le transmită oamenilor „Crăciun fericit!”, le-a urat „Fericiun crecit!”.

Contactată de ZdG, aceasta nu a răspuns la telefon pentru a comenta incidentul.

Alla Pilipețcaia este deputata PSRM în Parlamentul R. Moldova aleasă în circumscripția nr.7 Soroca. Până a accede în Parlament, aceasta a fost membra consiliului municipal Soroca. Potrivit Alege 2019, Pilipețcaia a activat în perioada 1999-2004 în calitate de director al SRL Dioscorida, iar în perioada 2004-2009 – în funcția de manager în cadrul aceluiași SRL. Ulterior, din 2009 până în 2013 a ocupat fotoliul de director adjunct în cadrul companiei SRL Debut-Sor (la care este co-fondatoare), specializată în producerea mezelurilor. Din 2013 este director general al companiei. De-a lungul timpului compania a obținut mai multe contracte din bani publici.

Candidata socialiștilor a ridicat în perioada 2017 – 2018 un salariu în mărime de 127 de mii de lei, la care se mai adaugă și dividende în mărime de 516 mii de lei de la „Debut-Sor” SRL. Pilipețcaia a trecut în declarația sa de avere și interese personale mai multe bunuri imobile, printre care și o casă de locuit de 372 m2.

În ultimii ani, Alla Pilipețcaia a făcut donații generoase pentru PSRM.

Sursa video: Observatorul de Nord