Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ CEC, ora 13:00: Procesul…

VIDEO CEC, ora 13:00: Procesul de votare decurge în regim normal

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a declarat că, per ansamblu, procesul de votare decurge în regim normal, fără incidente semnificative, care să influențeze desfășurarea alegerilor.

În același timp, el a menționat că au fost înregistrate câteva cazuri de transportare organizată a alegătorilor și agitație electorală, incidente care sunt examinate de poliție, dar a refuzat să comenteze datele prezentate de Promo-LEX, care a raportat 31 de incidente.

Cimil a reamintit că alegătorii care nu se pot deplasa la secțiile de votare pot să solicite urna mobilă la domiciliu până la ora 15:00.

Peste 20% dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot au ieșit până la ora 13:00 la urne, iar din Chișinău – aproape 17%.

Cei mai activi alegători sunt cei din Dereneu, raionul Călărași, unde rata de participare este de circa 44%, iar la polul opus – în orașul Florești – au ieșit la vot doar 12%.

Astăzi, 3 noiembrie, în 384 de localități din Republica Moldova, inclusiv în Chișinău, sunt aleși primarii din turul II al alegerilor locale generale din 20 octombrie.

Detalii despre desfășurarea scrutinului de azi găsiți aici: