Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Vacanțele de lux ale președintelui”:…

„Vacanțele de lux ale președintelui”: Ce spune fostul prieten al lui Dodon, după ce președintele l-a numit frustrat și supărat

După ce președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că fotografiile din investigația „Vacanțele de lux ale președintelui” au ajuns în posesia ZdG în contextul unor „supărări și frustrări” ale fostului său coleg de facultate, Igor Grigoriev, a venit cu o reacție.

(…) Eu am greșit mult, pentru ce îmi pare rău și-mi cer scuze, ceea ce am și făcut-o anterior public nu o singură dată.

Cât ține de declarațiile domnului Dodon, că eu mă simt frustrat și supărat…, pot să spun cu certitudine, că sunt supărat numai pe mine, iar ceea ce apare despre el și anturajul său, arată cât de tare sunt supărați și indignați cetățenii Republicii Moldova pentru toate acțiunile politice ce la face el, Igor Dodon, ca persoană publică, politician și cetățean.

Este necesar domnule Dodon să trageți concluzii, poate să vă cereți scuze de la cetățenii acestei țări, cred că este pentru ce!!!
Iar ceea ce ține de mine, declar oficial că nu mai am nimic cu politica și viața publică din Republica Moldova…”, a scris Grigoriev pe pagina sa de Facebook.

Grigoriev a menționat că așteaptă „cu nerăbdare” redobândirea cetățeniei române „ca să ne simțim și noi cetățeni liberi ai României și Uniunii Europene”.

„…așteptăm cu nerăbdare redobândirea cetățeniei românești (dosar depus pe 01.02.2018), ca să ne simțim și noi cetățeni liberi ai României și Uniunii Europene. Și dacă va fi domnul Dodon la moment încă Președinte al Republicii Moldova, atunci o să depun cerere de refuz la cetățenia Republicii Moldova. Sincer, scriu aceste rânduri cu lacrimi în ochi, dar aceasta este realitatea și aceasta cu părere de rău este TRAGEDIA REPUBLICII MOLDOVA”

ZdG a intrat în posesia mai multor informații și fotografii despre o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat familia Dodon în ultimul deceniu: Maldive, Seychelles, Dubai sau o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, resort gestionat de familia procurorului general al Rusiei, Iurii Chaika.

Dodon, a declarat ieri 15 ianuarie, în fața presei, că „fiecare moldovean are fotografii de la odihnă”, iar cheltuielile sale nu au depășit „niciodată” veniturile. Totodată, el a menționat că fotografiile sale au apărut în contextul unor „supărări și frustrări” ale unui fost coleg de facultate și că „e urât” că acesta „a scos chestiile personale și le-a făcut publice”.