Primăria caută noi șefi de Direcții

Reprezentanții Primăriei mun. Chișinău anunță concurs pentru ocuparea locurilor vacante de șefi de Direcții generale și municipale.

Este vorba despre:
– Şef al Direcţiei generale finanţe;
– Şef al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie;
– Şef al Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii;
– Şef al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport;
– Şef al Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului;
– Şef al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare;
– Şef al Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii.

„Primarul general interimar, Silvia Radu, îndeamnă toate persoanele care au pregătirea profesională necesară şi vor să muncească în cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, să se înscrie la concurs, care va fi unul transparent şi organizat în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primărie.

Condiţiile de desfăşurare a concursurilor vor fi făcute publice după ce anunţul despre concursul pentru funcţiile publice vacante va fi publicat în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Amintim că funcția de șef aDirecției generale transport public și căi de comunicație și de șef a Direcției educație, tineret și sport a rămas vacantă, la 30 noiembrie, după ce Silvia Radu a semnat dispozițiile privind retragerea din funcție a  lui Oleg Poiată și Alexandru Fleaș, motivând că cei doi ar fi condus defectuos Direcțiile, cauzând prejudicii întregii administrații. Cu toate acestea, decizia a venit la câteva zile după ce, în cadrul unei ședințe a Primăriei, Oleg Poiată a venit cu mai multe reproșuri privind unele dispoziții semnate de proaspăta primară interimară.

La sfârșitul lunii februarie 2016, Svetlana Chifa, șefa de atunci a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului,  și-a dat demisia din funcție, după 16 ani de activitate. „Decizia îmi aparține. Am făcut-o în urma analizei situației prin care trece Direcția municipală pentru drepturile copilului și echipa Primăriei. Nu atât vârsta mea europeană, cum a spus un consilier, nu starea de sănătate, ci în această situație, în lupta cu morile, m-am convins ca mă consum și uneori, cu regret, atitudinea față de mine se răsfrânge asupra echipei primăriei, a domnului primar și a echipei direcției. Am decis să demisionez acum când s-au pus pe roate totalurile anului precedent, s-au dat dările de seamă în toate subdiviziunile direcției. Plec cu sufletul împăcat”, a anunțat Svetlana Chifa. Amintim că în anul 2009, Svetlana Chifa a fost arestată preventiv, fiind acuzată de organizarea ilegală a adopţiilor internaţionale, precum şi de interese criminale în organizarea acestor adopţii. Însă, ea a fost eliberată din arest, fiind cercetată în stare de libertate.

Tot la sfârșitul lunii februarie 2016, Vasile Olaru, şeful interimar al Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii a Primăriei, a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind bănuit că ar fi primit bani pentru urgentarea semnării proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări de construcţie, intermedierea eliberării autorizaţiilor de construcţii, certificatelor de urbanism etc.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *