Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Plahotniuc, nemulțumit de „spusele unui…

Plahotniuc, nemulțumit de „spusele unui criminal, psihanaliza Maiei Sandu și filosofia lui Igor Dodon”

În cadrul unei conferințe de astăzi, 7 noiembrie, Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, s-a arătat profund nemulțumit de acuzațiile care i s-au adus la sfârșitul săptămânii trecute de către Vitalie Proca, un cetățean al R. Moldova, condamnat la 21 de ani de închisoare în România.

„Am avut o săptămână foarte activă, mai ales la capitolul reacții și declarații aberante. Înțeleg că așteptați comentariile mele la unele dintre ele. Săptămâna trecută opinia publică a auzit: ce spune un criminal ordinar, apoi, cum psihanalizează Maia Sandu spusele criminalului, apoi, un alt expert în interpretarea vorbelor criminalilor – Igor Dodon, care a venit cu o abordare filosofică. O parte din presă care se întitulează presa liberă a susținut spusele acestui criminal de parcă ar fi participat direct la tot ce a relatat interlopul. Regizorii acestui episod murdar, acești „curajoși”, care se ascund după hotarele țării, au ajuns total lipsiți de imaginație și deja fabrică adevărate scenarii. Știu că oponenții au lovit mereu în partid când partidul a fost puternic de aceea vom face tot posibilul ca să le dăm de lucru. Regizorii acestui episod, cât și cei care au promovat acest scenariu fals, ar trebui să fie urmăriți de instituțiile de drept” a declarat Plahotniuc.

Amintim că joi, 2 noiembrie, interlopul moldovean Vitalie Proca a venit cu acuzații dure în adresa liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, declarând că el a fost cel care ar fi comandat asasinarea lui Gherman Gorbunțov. „Mi s-a propus să spun că Renato a dat indicații să-l omor pe Gherman Gorbunțov. Comanditarul este Vlad Plahotniuc. Eu îl văd un criminal în serie. El se crede un fel de Dumnezeu în zilele noastre. Dar el trebuie să înțeleagă că nu toată lumea crede în Dumnezeu. El m-a prins pe mine prin intermediul lui Vanea Pisateli la un moment în care eu eram mai prost cu banii. S-a urmărit să-l scot pe Plahotniuc din schemă…Vlad Plahotniuc e un șarpe veninos. Plahotniuc e un om foarte deștept și pentru asta are stima mea, dar pe cât e de deștept, pe atât e de pervers”, a declarar Proca, pentru Jurnal TV.

Citiți aici: Reacția Procuraturii Generale la declarațiile făcute de interlopul Proca  /  Ce spune procurorul care se ocupă de dosarul Gorbunțov despre declarațiile lui Proca

Tot în cadrul briefing-ului de astăzi, Vlad Plahotniuc a negat faptul că viceprimarii capitalei ar fi fost numiți de PD și că acest fapt ar reprezenta un „atac raider”, așa cum l-au numit mai mulți oponenți politici. „PD nu are niciun fel de aspirații politice în ceea ce privește Primăria”, a dat asigurări liderul PD, continuând să citească declarațiile doar de pe foaie.

Ieri, 6 noiembrie, Nistor Grozavu, cel care a îndeplinit în ultimele luni interimatul funcției de primar al mun. Chișinău a anunțat că se retrage din funcția pe care a deținut-o. Acesta rămâne, în continuare, viceprimar. Decizia a fost luată la scurt timp după ce tot Grozavu a anunțat că fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, și consilierul municipal al PPEM, Ruslan Codreanu, au fost numiți în calitate de viceprimari ai mun. Chișinău.