Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul „Șor” acuză „ACUM” că…

Partidul „Șor” acuză „ACUM” că ar fi trimis polițiști la Peresecina pentru a intimida alegătorii. Slusari: „Aberații”

Vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că blocul ACUM ar trimite reprezentanți ai forțelor de ordine pentru a intimida alegătorii din Peresecina, Orhei, unde în turul II luptă un candidat al Partidului „Șor” și unul al blocului ACUM.

Potrivit acesteia, oamenii legii „acostează cetățenii, speriindu-i și cerându-le să nu voteze candidatul Partidului „Șor”. Ea a spus că a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC), poliția și Promo-LEX, dar și că ar putea cere mâine anularea rezultatelor alegerilor din Peresecina.

Contactată de ZdG, ofițera de presă a IP Orhei, Irina Burdujan, a negat acuzațiile, precizând că „în sat este un polițist care menține ordinea publică, el nu intimidează oamenii”.

Alexandru Slusari, reprezentant al blocului ACUM, a calificat declarațiile făcute de către Tauber ca fiind „aberații”.

„Dumneavoastră cunoașteți foarte bine că blocul ACUM niciodată nu folosește resurse administrative sau metode de intimidare. Noi am suferit foarte mult în campaniile precedente de la acest fenomen. Știind că vor pierde alegerile, cei de la Partidul „Șor” încearcă să se justifice. E ridicol să auzi asta de la acest partid”, a subliniat Slusari pentru ZdG.

În același timp, ofițera de comunicare a Misiunii de Observare Promo-LEX, Inga Stegarescu, a menționat că asociația nu a primit nicio sesizare, dar responsabilii au văzut informații pe o rețea socială și au trimis repetat echipa mobilă.

Președinta CECE Peresecina, Zinaida Ignat, a precizat că „nici la o secție nu a parvenit nicio contestație, nicio avertizare, nicio plângere”.

„Am înțeles că a existat pe drum un incident. Chipurile, cineva venea cu familia la vot și a fost oprit că ar fi transportat oameni la alegeri, dar nu sunt fapte concrete. Persoanele s-au prezentat singure la secția de poliție și au scris lămurire”, a declarat Ignat pentru ZdG.

În turul II al alegerilor locale din Peresecina, Orhei, pentru fotoliul de primar luptă Valentina Buzu, candidatul blocului ACUM, și Victor Perțu, reprezentant al Partidului „Șor”.