Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ora 18.00: Mii de oameni…

Ora 18.00: Mii de oameni protestează la București

Câteva mii de persoane s-au adunat în jurul orei 18.00 la București, în Piața Universității, pentru a protesta  împotriva Partidului Social Democrat, aflat la guvernare. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei şi Codurilor Penale. Protestatarii vin din toate colţurile ţării- din Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara sau Constanţa. Au plecat încă de dimineaţă spre capitală cu maşini, trenuri sau chiar pe jos. Mobilizarea protestarilor scoate în stradă şi efective impresionante de jandarmi. Iar primele contre au apărut deja între jandarmi şi suporterii care au ajuns în Gara de Nord în urmă cu puţin timp şi care şi-au manifestat gălăgios nemulţumirile, relatează Digi24.

În seara aceasta protestăm împotriva modificărilor legilor justiţiei care au fost aprobate de Parlament şi împotriva modificărilor codurilor penale care au fost anunţate. Nu uităm de codul fiscal sau de formularul 600, nici de criza economică în care coaliţia de la guvernare a dus ţara (puterea de cumpărare a scăzut dramatic din cauza inflaţiei, cursul EURRON se află la maxim istoric, peste 4.66, iar datoria externă a României a crescut cu 1.3 miliarde EUR în primele 10 luni ale lui 2017). Şi nu uităm de dispreţul pentru democraţie şi transparenţă al PSD-ALDE-UDMR”, scrie într-un mesaj postat pe Facebook comunitatea Corupția Ucide. 

„România spune nu corupţiei” sau „O dorință sinceră, România liberă” scandează oamenii, deși timpul de afară este potrivnic. În București, la ora 18.00, ninge. Protestul este organizat sub sloganul „Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”. 

Update 20.30: Peste 35 de mii de oameni participă la protestul din București. Manifestanții s-au îndreptat spre Parlament. Peste 10 mii de persoane protestează în alte orașe din România.

Iran, Pakistan, Teleorman”

„Guvernul Liviu Vasilica”

„N-aveţi voi atâţia viitori prim-miniştri câtă răbdare am eu!”

„În loc să muncesc stau să vă păzesc”

„Liviu Dragnea nu ai haz. O s-ajungi la Alcapraz”

„Chiar şi fanarioţii ar striga <<hoţii>>”. Acestea au fost unele mesaje scandate de protestatari, conform mefiafax.ro.

sursa foto: mediafax.ro