Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nou deputat PLDM în Parlament!…

Nou deputat PLDM în Parlament! Ce CV și ce avere are

Alexandru Barbăroșie, președintele raionului Anenii Noi s-a prezentat astăzi la ședința Parlamentului din 24 martie în calitate de deputat PLDM. Acesta a luat locul liberal-democratului Chiril Lucinschi, care la 22 februarie a anunțat că pleacă din partid și renunță la fotoliul de deputat, motivându-și decizia prin faptul că are un nou proiect pe plan profesional, care ar fi incompatibil cu mandatul de deputat.

Alexandru Barbăroșie are 43 de ani, este istoric de profesie și magistru în Administrare Publică. Din 2008 este membru al Consiliului Politic Naţional al PLDM, iar din 2010 este preşedinte al orgnizației teritoriale a PLDM Anenii Noi.  Acesta a încercat de două ori să ajungă în Legislativ pe listele PLDM. La alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 a figurat pe poziția 44, iar la cele din 30 noiembrie 2014 s-a situat pe poziția 32 în listele PLDM. Alexandru Barbăroșie a candidat pe lista Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților din Parlamentul României, la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

La 9 iulie 2015, prin decizia consiliului raional, a fost numit președinte al raionului Anenii Noi.

În ultima declarație de avere disponibilă, cea pentru 2014, Alexandru Barbăroșie declara  22 158 de lei drept venit de la „Plai Mereni” SRL, firmă la care deține 20,1% din acțiuni, dar și dividente de 350 de mii de lei de la SRL „Agro Vitalex”, unde deține 50% din acțiuni. Soția sa, Angela Barbăroșie indica un salariu de 175 334 de lei, ridicat de la SRL „Sandprodmed”.

Barbăroșie indica în același act, două terenuri intravilane, cu o suprafață totală de 0, 1872 ha și două terenuri agricole cu o suprafață de un hectar.

Actualul deputat declara un apartament de 51,7 m.p. în Chișinău, un automobil de model Dacia Duster folosit în baza unui contract de locațiune, un UAZ 469B obținut prin donație și o motocicletă Minsk 3112.

Alexandru Barbăroșie declară și alte trei afaceri în care deține cote-părți: 50% în SRL „Sinoimpex”, 40% la SRL „Crisado” și 30% la „Agroprogrup”.

La 21 martie, Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat a lui Alexandru Barbăroșie.

Foto:  facebook.com/alexandru.barbarosie