Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Munteanu: „Am votat pentru un…

Munteanu: „Am votat pentru un Chișinău fără socialiști și fără Dodon”

Fostul ministru al Mediului și candidat la șefia capitalei din partea Uniuini Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu declară că a votat pentru un Chișinău fără socialiști și fără Igor Dodon.

„Chișinăul poate fi numai românesc și european. Am votat pentru un Chișinău liber de dictatură și influență rusească, un Chișinău fără socialiști și fără Dodon. Reunirea Basarabiei cu România este și va rămâne a fi unica soluție izbăvitoare pentru românii basarabeni. Ieșiți cu toții la vot. Indiferența este aliatul cel mai de nădejde al imperialismului velico-rus”, s spus Munteanu.

La alegerile locale noi din 20 mai 2018, Valeriu Munteanu, care era atunci vicepreședintele Partidului Liberal (PL), a obținut 3,61% dintre voturile chișinăuienilor. Politicianul a părăsit PL în decembrie 2018. La alegerile parlamentare din 24 februarie el a fost candidatul blocului ACUM în circumscripția uninominală nr. 18, fiind învins de către Ilan Șor. Munteanu a devenit șeful USB la 21 iulie și a candidat pentru funcția de primar al capitalei în cadrul primului tur al alegerilor locale generale.

Amintim că astăzi, în turul doi al alegerilor locale generale, chișinăuenii urmează să-și aleagă primarul, funcție pentru care luptă reprezentantul Blocului „ACUM”, Andrei Năstase și reprezentantul Partidului Socialiștilor (PSRM), Ion Ceban.