Ministrul de Externe și-a anulat întâlnirea cu diaspora de la Berlin? „Dezamăgiți, am așteptat o reacție”

Întâlnirea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tudor Ulianovschi, cu reprezentanții diasporei moldovenești din Germania a fost anulată, susține Elena Rotari, stabilită la Berlin. Într-un anunț publicat pe site-ul ambasadei, dar și pe pagina de facebook a misiunii diplomatice, se menționa că întâlnirea urma să aibă loc sâmbătă, 8 septembrie, la ora 10.00.

„Azi ne-am întâlnit în fața ambasadei în speranța că va apărea cineva să ne invite înăuntru sau să vorbească cu noi. Am așteptat o oră și jumătate tăcuți apoi cineva a telefonat la numărul de urgență al ambasadei. I s-a spus că întâlnirea a fost anulată, nespecificând care a fost motivul. Când eram în fața ambasadei, prin ieșirea din spate, a ieșit în grabă cineva. Nu am reușit să observăm cine. Am strigat doar „bună ziua”, dar nu am fost luați în seamă. Oricum, dezamăgiți, am așteptat o reacție, fiindcă se observau mișcări în ambasadă, au văzut că stăm acolo”, afirmă Elena Rotari.

Ea mai spune că moldovenii veniți la ambasadă aveau pregătită o listă de întrebări pentru ministrul Ulianovschi căruia au vrut să-i transmită și o petiție semnată de concetățenii noștri care au protestat pe 26 august la Berlin. „Tot astăzi noi am vrut să transmitem personal petiția semnată de către protestatari pe 26.08 – petiția diasporei cu revendicări, care deja a fost transmisă atât Parlamentului European, cât și autorităților de aici”, ne-a mai spus moldoveanca stabilită cu traiul în Germania.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *