Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul diasporei din Marea Britanie…

Mesajul diasporei din Marea Britanie pentru politicienii de la Chișinău

Într-o postare pe pagina de Faceebok, membrii mișcării civice FreeMoldova din Marea Britanie transmit liderilor politici de la Chișinău că diaspora „este imposibil de cumpărat” și anunță că vor riposta cu acțiuni de protest în cazul în care aceștia vor încerca să utilizeze diaspora cu scopul de a-și face „lobby electoral”.

„În ultima perioadă tot mai mulți lideri politici de la Chișinău au început să viziteze diaspora cu scopul de a-și face lobby electoral. Unii chiar depun mari eforturi finaciare și morale de a organiza concerte. Noi dorim să le transmitem încă odată că diaspora este imposibil de cumpărat și dacă aceste vizite cu scopuri obscure se vor înmulți, noi vom riposta și mai mult. Trebuia să se gândească la noi până acum, nu înainte de alegeri. Londra, Mestre, Torino, Diaspore surori care nu cedează”, se arată în postarea echipei FreeMoldova.

Ieri, 9 noiembrie, membrii echipei FreeMoldova l-au întâmpinat cu o acțiune de protest pe președintele Igor Dodon, care a efectuat o vizită la Londra.  Aceștia au purtat pancarte cu mesajele „Igor Dodon = Moldavian disaster” (Igor Dodon = Dezastru moldovenesc, n.r.) și „Dodon+Candu+Shor = Corruption/Lies” (Dodon+Candu+Shor = Corupție/Minciuni, n.r.). Odată ajuns la intrarea în clădire, Igor Dodon a refuzat să vorbească cu cei veniți la manifestație.

Cu  huiduieli a fost întâmpinat la 21 octombrie Partidul „Șor”, care a organizat un concert la Veneția pentru moldovenii din Italia. Acțiune de protest anunță diaspora și după ce formațiuea politică respectivă a anunțat un nou concert în Italia, Torino.