Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Slusari susține că democrații,…

VIDEO Slusari susține că democrații, împreună cu socialiștii, urmează să schimbe componența comisiilor parlamentare

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că mâine, la ședința Parlamentului, socialiștii, împreună cu democrații vor schimba componența comisiilor parlamentare.

La sfârșitul briefingului voi face și un anunț, dar acum să vorbim despre agricultură.

Întâi vorbim despre agricultură. Am primit raportul privind fondul de subvenționare, fond în valoare de un miliard de lei. Vreau să le transmit agricultorilor o veste trista, dacă nu vor fi făcute câteva modificări la buget, în 2020,îi așteaptă o situație extrem de dificilă, privind finanțarea din bugetul de stat. Se așteaptă o situație foarte gravă în domeniul agriculturii.

Concluzia de bază este că trebuie majorat fondul de subvenționare cu cel puțin încă 500 de milioane, măcar până la 1 miliard 500 de milioane să fie majorat. Noi suntem profund îngrijorați. Noi batem alarma. Agricultorii trebuie să cunoască ce urmează să se întâmple”, declară Slusari.

Slusari susține că mâine, 29 noiembrie, ar urma să fie schimbată componența unor comisii parlamentare.

„Astăzi are loc ședința Biroului Permanent, mâine va avea loc ședința Parlamentului. Coaliția PSRM – PDM lucrează repede, acționează repede. Mâine, coaliția PDM – PSRM o să reformateze mai multe comisii. De fapt, o să fie reformatate toate Comisiile. Cel puțin 8 din 11 Comisii parlamentare o să fie împărțite între PDM și PSRM”, a mai declarat Slusari.

Briefingul este programat pentru ora 14:00.