Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Prima declarație a lui…

VIDEO Prima declarație a lui Ceban după ce instanța i-a validat mandatul

Noul primar al mun. Chișinău, Ion Ceban, face primele declarații de presă, la doar câteva clipe după ce Judecătoria Chișinău i-a validat mandatul.

„La Primărie, cel mai probabil, o să merg mâine dimineață, poate și astăzi. Vreau să știți că, de astăzi, sunt la muncă și e oficial, dar toată această perioadă am dedicat-o chestiunilor de planificare, evaluare și multor întrevederi pe care le-am avut cu diferiți investitori și organizații care urmează să susțină Primăria. Până la urmă, aștept mai puține formalități”, a declarat Ceban după ce i-a fost validat mandatul de primar.

Cu referire la crearea unei coaliții în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), noul edil al capitalei a menționat că „va avea un consiliu lucrativ”. Deși afirma anterior că socialiștii și Blocul ACUM vor face coaliție în CMC, acum, Ceban susține că „va face așa ca lucrurile să se miște rapid în consiliu”.

„Eu mi-am dorit să fie o coaliție, pentru că așa cred că lucrurile ar merge bine, rapid, clar pentru toți. Dacă nu va fi ceva formalizat, lucrurile tot vor merge înainte. Eu am discutat cu aproape toată lumea”, a mai punctat Ceban.

Socialistul Ion Ceban a câștigat fotoliul de primar general al capitalei după ce a obținut 52,39 la sută dintre voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale, desfășurat duminică, 3 noiembrie. Rivalul său, candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a obținut 47,61%.