Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Igor Dodon la secția…

VIDEO Igor Dodon la secția de votare: „Dragi chișinăuieni, nu călcați pe aceeași greblă pe care ați călcat în ultimii ani”

Alegeri locale generale 2019, turul II. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a ajuns la secția de votare împreună cu soția sa.

„Vreau să îndemn toți cetățenii să fie activi. În ultimii 15 ani, în Chișinău avem o situație destul de sranie. Deseori se votează nu pentru cineva dar împotriva cuiva. Deseori se votează răul cel mai mic, se votează geopolitic. Mesajul pentru pentru chișinăuieni este unul foarte simplu: NU va veni Moscova, Bruxelles-ul, Bucureștiul sau Kiveul să facă ordine în capitală. Aici noi vom face ordine. Vreau să vă îndemn dragi chișinăuieni, nu călcați pe aceeași greblă pe care ați călcat în ultimii ani”, a declarat Dodon.

Lupta pentru primăria capitalei se dă între candidatul PSRM, Ion Ceban și candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase.

Astăzi, 3 noiembrie, are loc al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale generale, în cadrul căruia urmează a fi aleși 384 de primar.

LIVE TEXT/ Alegeri locale generale, turul II, 3 noiembrie 2019. Mersul scrutinului

În primul tur de scrutin pentru funcţia de primar general al Chişinăului, candidatul socialiştilor, Ion Ceban şi Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM, au obţinut cele mai multe voturi, 41% şi, respectiv, 31%, rezultate similare cu cele obţinute la alegerile din mai 2018. Atunci, în turul doi, Andrei Năstase l-a învins pe Ion Ceban, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate de instanţele judecătoreşti.

Totodată, în primul tur al alegerilor locale, 20 octombrie, au fost aleşi 515 primari, conform Comisiei Electorale Centrale (CEC). Cele mai multe mandate, în teritoriu, le-au obţinut democraţii, 191, fiind urmaţi de socialişti care au câştigat 124 de primării. Blocul ACUM a obţinut 82 de funcţii de primar.