Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Andrian Candu, despre expulzarea…

LIVE Andrian Candu, despre expulzarea profesorilor turci de la Orizont: „Întocmai s-a respectat legislația”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, face declarații la subiectul expulzării cetățenilor turci, după ce au avut loc audieri în format închis la care au fost chemați reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS), ai Ministerului de Externe și ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

Andrian Candu: „Sub monitorizare, pe parcursul ultimilor 3-4 ani, legat de aceste dosare, au fost peste 48 de persoane, cetățeni străini. În ultimii 4-5 ani, dosare penale chiar au fost deschise, în volum de sute de pagini. În baza investigațiilor și în baza cercetărilor, din cele 47 de persoane, cetățeni străini, 18 persoane au fost declarate ca persoane indezirabile.  Dintre aceste persoane, 7 au fost expulzate astfel cum a apărut și în presă în ultimele zile”.

Andrian Candu: „Din cele ce a fost raportat și publicat de Serviciul de Informații și Securitate, întocmai s-a respectat legislația legată de regimul de ședere al străinilor, de la momentul în care s-a cerut azil, s-a respins cererea de azil, momentul în care au fost declarate persoanele indezirabile și, inclusiv procedurile care au urmat legate de expulzarea acestor persoane”.

„Bineînțeles, multe încă mai sunt de discutat și de audiat. Cred că nu este ultima ședință de acest gen la acest subiect. Mai urmează să se informațiile care sunt de la Biroul Migrație și Azil, Ministerul de Interne, inclusiv Procuratura Generală, deoarece toate acțiunile SIS, au fost desfășurate sub supravegherea unor procurori”, a mai declarat președintele parlamentului.

sursă video: privesc.EU