Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un candidat la funcţia…

Încă un candidat la funcţia de primar al Chişinăului s-a retras din cursa electorală

Candidatul la funcția de primar general al Chișinăului, Boris Volosatîi, s-a retras din cursa electorală. Despre acest lucru a anunțat acesta într-o conferință de presă.

Volosatâi a menționat că forțele proeuropene ar trebui să se unească şi să sprijine candidatul proromân cu cele mai mari șanse pentru a accede în turul II.

„Am hotărât să mă retrag din cursa pentru primăria Chișinău, dar nu pur și simplu să mă retrag, dar să mă retrag în favoarea unui candidat idealurile căruia sunt aproape de ale mele. Îi îndemn pe alți patru candidați să facă același lucru și să dăm Chișinăului o șansă. Eu am aici pe foaie unul-două nume dar nu o să le dau pentru a nu favoriza sau defavoriza în alegeri. Eu îi chem pe Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Vlad Țurcanu și Valeriu Munteanu să se așeze la o masă, mai ales că s-a eliberat deja un loc”, a punctat Volosatâi.

Acum două zile, un alt candidat la funcţia de primar al capitalei a anunţat că se retrage din cursa electorală. Este vorba de candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда”.

Totodată, acesta i-a îndemnat și pe ceilalți 16 candidați să-i urmeze exemplul, astfel încât să rămână doar Andrei Năstase și Ion Ceban.

Potrivit lui, prin acest gest vor fi economisiți bani, întrucât va fi necesar doar un tur al alegerilor.