FOTO, VIDEO/ Proteste ale Diasporei din Italia: „Jos mafia! Miliardul înapoi! Șor cu Tauber la gunoi”

Câteva sute de persoane au participat la Torino, dar și în alte câteva orașe din Italia la protestul împotriva lui Ilan Șor și „a grupării sale banditești”. „Jos mafia! Miliardul înapoi! Șor cu Tauber la gunoi!” au scandat aceștia. Protestul a coincis cu un concert organizat de Partidul Șor la Torino, la care au evoluat Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa. 

Mihail Druță, unul din organizatorii protestului a anunțat anterior că protestul din 18 noiembrie 2018 din Piața Castello de la Torino a devenit posibil grație autorizării Questurii de Torino, obținute de Larisa Cibotaru-Olărescu. La protest urmau să participe și delegați din comunitățile de cetățeni moldoveni din Milano, Parma și multe alte localități italiene. Însă, din cauza dinstanței mară, dar și din cauza faptului că multe persoane, în special, îngrijitoarele (badante), în ziua de duminică dispun doar de câteva ore de timp liber, comunitățile din Padova și Mestre-Veneția au organizat protestul în orașelele de reședință, autorizările de rigoare fiind obținute de Alexandru Marcinschi (Padova), Lidia Plop și Ion Plop (Mestre-Veneția). Organizatorii acestor proteste au făcut declarații de sprijin a protestului de la Torino.

Pe lângă scandările împotriva lui Ilan Șor sau Marinei Tauber, mai mulți oameni au scandat pentru Unirea R. Moldova cu România.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Da nu pricep ei nici o pleașcă! Cu cât mai mult vor sta în Italia, cu atât mai puțin vor pricepe. Talpa iadului Plahotniuk stă TALPĂ la toate. O lozincă oarecum corectă ar fi: “MILIARDUL ÎNAPOI! PLAHOTNIUK ȘI ȘOR LA GUNOI!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *