Ex-premierul cu diplomă falsă, numit de Plahotniuc nou ministru al Economiei

Ex-premierul Chiril Gaburici, care în iunie 2015 a plecat din funcție după de Ziarul de Gardă a scris că a picat BAC-ul și a făcut studii economice „fără frecvență” la o universitate nelicențiată, iar Procuratura a inițiat un dosar penal privind studiile sale, revine la guvernare. Chiril Gaburici urmează să preia fotoliul de ministru al Economiei după ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat schimbarea a șapte nume de minștri din componența Guvernului Filip.

În ancheta jurnalistică „CV-ul necenzurat al premierului”, din 5 martie 2015, Ziarul de Gardă a scris că Chiril Gaburici, pe atunci prim-ministrul R. Moldova, nu a reuşit să susţină examenul de bacalaureat în anul 1995, perioadă în care învăţa la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul. Cu toate acestea, în 2004, la 28 de ani (!), având deja o funcţie de conducere la Moldcell, ex-premierul a obţinut diplomă de studii superioare, absolvind la „fără frecvenţă” Universitatea Slavonă din R. Moldova, instituţie care abia în 2003 primise acreditarea de la Ministerului Educaţiei şi abia în 2005, peste un an de la luarea diplomei de către Gaburici – licenţa.

După publicarea subiectului, Ministerul Educației confirma că Gaburici a fost exmatriculat “din proprie dorință” în septembrie 1995 de la Colegiul Republican Microelectronică și Tehnică de Calcul CRMTC, fără diplomă de BAC. Totodată, în 1997, el a fost exmatriculat de la ASEM pentru că nu a frecventat orele, plecând la muncă peste hotare.

În timp ce într-un răspuns oficial oferit pentru ZdG, Chiril Gaburici susținea că a fost înmatriculat la Universitatea Slavonă în anul 1998, într-un răspuns al Ministerului Educației se spunea că acesta a fost înmnatriculat în anul 2000.

Citiți

CV-ul necenzurat al premierului sau cum Chiril Gaburici a picat BAC-ul și a făcut economie la „fără frecvență” la o universitate nelicențiată //


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

9 comentarii

 1. Lilian 007

  Ha! Ha! Ha! Cu fleacul ăsta agramat Gaburici ministrul economiei și cu Alexandru Tănase pupcurist cu staj foarte mare, ministrul justiției , uzurpatorul Plahotniuk încă o dată ne arată. că Republica Moldova este ostatica lui. Suntem sclavii uzurpatorului Plahotniuk și punctum!

 2. timofei

  sa nu fie “diploma falsa” un mit al jurnalistilor la moment ce Filat dorea sa scape de Gaburici…

 3. Paulică

  Plahotniuk spune tehnocrat, iar noi înțelegem plahotniukrat, adică autocrat sau uzurpat!!!

 4. Andrușa

  in 2015 era bun, azi deja nu 😀 tare va mai dati arama pe fata dragi jurnalisti cumparati cu chiloti cu tot.

 5. Sandu Grecu

  Investigația din 2015 pe portalul ZDG despre diploma falsă a lui Gaburici a apărut la cerința PLDM. Deci ZDG rușine să vă fie, iată voi sunteți cei mai vînduți și cei mai pupincuriști.

 6. Paulică

  Și cum așa, bre Gaburică? Ca prim ministru erai rău, ca restanțier la bacalaureat și ți-ai dat demisia, iar acum la stăpânul Plahotniuk, iești bun ca, ministrul Economiei? Sau între timp a-i cumpărat și bacalaureatul? Sau stăpânul a spus că bacalaureatul î-l ia asupra sa, da tu să taci și să înghiți în sec, că cu economia Moldovei totuna-i “kaneț”, ca să nu spun altfel. Vei fi la stăpânul Plahotniuk “koziol otpuscenia”. De un caz de ceva va spune: “Da cu agramatul ăsta de Gaburici fără bacalaureat, cum ați vrut să avem o Economie perfomantă?”

 7. Paulică

  “Koziol otpuscenia” înseamnă ” țap ispășitor”! Memorizează, că acum, ca ministrul Economiei o să-ți prindă bine!

 8. Traian Harașosfetiuc

  O NOUĂ CACEALMA A UZURPATORULUI PLAHOTNIUK?

  Escrocul Ilan Shor, fără bacalaureat și fără Universitate, ajungând la conducerea celor trei banci din Republica Moldova: BEM (Banca de Economii), Banca Socială și UniBank în mai puțin de trei ani a păgubit poporul moldovenesc cu peste un miliard de dolari.

  Deși a fost condamnat la doar 7,5 ani închisoare după ce procurorul de caz a cerut 19 ani de închisoare, escrocul Ilan Shor până la momentul actual n-a întors nici un leu și n-a stat nici o zi la închisoare.

  Acest lucru ne dovedește, că escrocul fără studii elementare Ilan Shor a lucrat sub
  conducerea uzurpatorului Plahotniuk, stăpânul justiției moldovenești și este dovada elocventă, că majoritatea banilor din jaful secolului este la uzurapator.

  Acum uzurpatorul Plahotniuk, stăpânul justiției moldovenești, în cacealmalele sale
  mizează pe alt agramat, falsificator de diplomă de bacalaureat Chiril Gaburici pe care îl numește ministrul Economiei în guvernul său de buzunar.

  Care vor fi pierderile pe care ne le va provoca falsificatorul de diplomă de bacalaureat și agramatul proaspăt ministru al Economiei, Chiril Gaburici poporului moldovenesc vom vedea în viitorul apropiat. Nu există nici o îndoială, că banii din această cacealma vor poposi în buzunarul uzurpatorului Plahotniuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *