Cu ce se ocupă și ce venituri are fostul guvernator al BNM din perioada fraudei bancare, Dorin Drăguțanu

Dorin Drăguțanu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei din perioada fraudei bancare este director financiar la compania „DD Consulting”, de unde a avut un venit brut în ultimii 2 ani în valoare de 1,18 milioane de lei. Informația se regăsește în declarația de avere și interese personale depusă de Otilia Drăguțanu, soția acestuia, la Comisia Electorală Centrală, în calitate de candidată la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova.

Din aceeași declarație aflăm că  Otilia Drăguțanu a avut în perioda 2017-2018 un venit brut de 192 mii de lei de la compania „Anodilia” SRL, acolo unde este director general. Alți 20 de mii de lei, soții Drăguțanu i-au obținut din dobânzi bancare. În bănci, la Victoriabank, Moldova-Agroindbank și Mobiasbancă, soții Drăguțanu păstrează aproximativ 250 de mii de lei.

Soții Otilia și Dorin Drăguțanu au mai avut  în anii 2017-2018 venituri din dividende de la „Anodilia” SRL în valoare de 730 de mii de lei și din chiria unui automobil către propria firmă, de 297 mii de lei. Aceștia au mai vândut un automobil cu 220 de mii de lei și au înstrăinat 51% din firma „DD Consulting” pentru suma de 306 mii de lei. Acum, Dorin Drăguțanu îl are ca partener în această afacere pe un oarecare Dan Popov.

În 2017, familia Drăguțanu a achiziționat un Jaguar F Pace în leasing pentru suma de 973 de mii de lei.

Otilia Drăguțanu este candidata cu numărul 11 în lista democraților la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Dorin Drăguțanu a fost guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei în perioada 2009-2016, perioada în care, din sistemul bancar din Moldova a fost sustras aproximativ 1 miliard de USD.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Așa Moșneguțe! Așa! Atacă-i pe corupții, ăștea TICĂLOȘI! Da nu pe dna Maia Sandu cu circumscripția electorală No 50. Că ești Moșneag sănătos TUN, da nu BETEAG. Dacă ai fi fost Moșneag beteag, demult de fugăreau de la ZDG șefele tale sofisticate.

  Cât despre ticălosul ăsta de exguvernator Dorin Drăguțanu, mă repet, dar am lucrat sub conducerea lui la BNM. A făcut tot ce-a putut să-și primească MAXIMUMUL de la BNM. Și-a construit cel puțin o casă, cât timp a fost guvernator.

  Iar mă repet, dar DESEMNAREA OTILIEI DRĂGUȚANU, CA CANDIDATĂ ÎN PARLAMENT DIN PARTEA PARTIDEI DRACILOR ESTE SEMN DE RECUNOȘTITINȚĂ FAȚĂ DE SOȚUL EI, EXGUVERNATORUL DORIN DRĂGUȚANU, DIN PARTEA
  TALPEI IADULUI DE MOLDOVA PLAHOTNIUK PENTRU COLABORARE ȘI LOIALITATE LA FURTUL PROPRIU ZIS AL MILIARDULUI (2,9 MILIARDE DE DOLARI) ȘI ASCUNDEREA ACESTUI FURT!

 2. Reporter

  Apropo, din sistemul bancar din Moldova au fost FURAȚI peste 2,9 miliarde de dolari.

  Dar în cazul de față, acești doi hulubași, de ce sunt așa fericiți? FIINDCĂ AU CIUGULIT ÎNDEAJUNS ȘI EI DIN SISTEMUL BANCAR ȘI MAI AU GUȘA PLINĂ ȘI ACUM?

 3. ivancelgroaznic

  Uite ase o sa scoata si aiste doi certificate de integritate si or trai fericiti pin la adinci batrineti … undeva in Canare sau alte locuri cu soare. C-asai hora pe la noi, sapa zece, fura doi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *