Consilierul PDM din Bălți vorbește despre colaborarea cu PSRM, anunțată în presă

Astăzi, 4 mai, mai multe site-uri de știri au făcut public un raport transmis de către Serghei Iordan, consilier municipal la Bălți din partea Partidului Democrat, prin care explică oficiului central al democraților despre modul în care are loc campania comună privind alegerea candidatului socialiștilor la funcția de primar de Bălți, Alexandr Usatîi. Serghei Iordan neagă veridicitatea raportului.

„Da, eu am scris acest raport doar că în anul 2015, pentru campania electorală din acel an. Nu știu prin ce metode, dar acest raport a fost furat din poșta mea electronică, ceea ce prevede răspundere penală. Însă, raportul a fost scris în 2015, unde noi atunci am fost înregistrați sub numărul 2, iar acum, cineva a luat acest raport, care era făcut în Word, l-a corectat și l-a făcut așa cum îi trebuia. Este o simplă manipulare. Acolo (în raport, n.r.) nu se menționa deloc PSRM”, ne-a spus Serghei Iordan.

Consilierul a spus că se va adresa poliției „ca ei să caute cine a făcut acest lucru”. „PDM nu participă în această campanie electorală și nu susține pe nimeni. Fiecare membru de partid va vota cum va găsi de cuviință”, a completat Iordan.

Pe 20 mai, curent, vor avea loc alegeri noi pentru funcția de primar al mun. Bălți. Pentru funcția vacantă de primar luptă opt candidați.

Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri locale ordinare în toată țara. La 20 mai se aleg primari și în alte șase localități: mun. Chișinău, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni r. Hâncești.

Sursa foto: facebook.com

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *