Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune avocatul lui Dorin…

Ce spune avocatul lui Dorin Chirtoacă despre reținere, percheziții și învinuiri

Primarul general al mun. Chișinău se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA), iar în cursul zilei de astăzi urmează să aibă loc audieri. Avocatul lui Dorin Chirtoacă a declarat că nu a participat la audierile desfășurate ieri, de aceea nu cunoaște poziția oficială a clientului său referitor la învinuirile care i se aduc, dar cunoaște că acesta pledează nevinovat. Apărătorul a precizat pentru ZdG că ordonanța de punere sub învinuire încă nu i-a fost prezentată primarului, dar și că nu poate oferi mai multe detalii, deoarece nu este împuternicit de a discuta cu presa referitor la dosar.

„Ca de obicei, la noi se ridică tot ce vrei, dar care este pertinența și atribuția, pe urmă vor hotărî. Deși, în lege este scris invers, mai întâi se constată pertinența și apoi se ridică ceea ce este pertinent. Dar, asta este realitatea noastră. Au fost ridicate telefoanele, calculatorul, lucruri care nu știu ce atribuție pot să aibă la cauză. Dar, să fi avut, totuși, atribuție, atunci trebuie să ridice infomația concretă din calculator, nu să deposedeze de calculator pentru ca apoi acesta să stea cu lunile la organele legii, iar ulterior statul să plătească despăgubiri pentru asta”, a explicat avocatul lui Dorin Chirtoacă, contactat de ZdG.

La 25 mai, după patru ore de percheziții la biroul său și apartamentul din sect. Ciocana, Dorin Chirtoacă, a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în dosarul parcărilor cu plată, dosar în care au ajuns anterior, după gratii, viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport, Igor Gamrețchi.

Citiți și:

Tranzacția de 180 mii de euro pusă la cale de șeful Direcției Transport a Primăriei Chișinău, reținut de CNA