Andrei Năstase, despre validarea mandatului de primar: „Am pus capăt unei nedreptăți”

Liderul PPDA, Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM, la funcția de primar al municipiului Chișinău susţine că decizia de ieri, 8 octombrie a pus capăt unei nedreptăți. Potrivit acestuia, dacă nu era o comunicare de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), cel mai probabil acea decizie nu ar fi fost pronunțată niciodată.

„Guvernarea criminală a lui Plahotniuc utilizând drept instrument justiţia coruptă controlată politic şi mafiotic, servită la comandă de către candidatul lui Dodon Ion Ceban a comis un act de ilegalitate şi nedreptate în raport cu cetăţenii şi algătorii din mun. Chişinău şi suburbii”, a declarat Năstase în cadrul unei conferințe de presă

Totodată, Năstase a susţinut că decizia de judecată îi face dreptate doar „într-o oarecare măsură” și că cei care se fac vinovați de faptul că „chișinăuienii au fost lipsiți de primar vor răspunde pentru acțiunile lor”.

Acesta a mai precizat că „această decizie se datorează unei comunicări venite din partea CEDO”.

„Dacă această comunicare de la CEDO nu ar fi existat, atunci cu siguranță nicio astfel de decizie în instanțele noastre nu ar fi existat niciodată.

Indiferent de ce va urma, mergem înainte în această campanie, pentru a ne bate democratic. Am o datorie morală față de oamenii care m-au ales. Nu pot să nu fiu alături de ei. S-a demonstrat că adevărul este de partea noastră. Acum nu trebuie decât să ieșim la vot și să reconfirmăm rezultatele de anul trecut. Bătălia pentru capitală este decisivă și nu ne putem permite să o pierdem”, a mai spus Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la alegerile locale din 20 octombrie.

Are loc după ce ieri, 9 octombrie, după un an și patru luni, Curtea de Apel (CA) Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar de Chișinău.

FOTO:captură ecran/ Privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *