Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Năstase a îndemnat oamenii…

Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă la vot într-un live pe Facebook

Andrei Năstase, candidatul blocului electoral ACUM, la fotoliul de primar al capitalei, a apărut într-un live pe Facebook. Acesta a îndemnat locuitorii Chișinăului să iasă la vot și să voteze „așa cum le dictează inima și conștiința”.

„Indiferent cine va învinge în această cursă, el trebuie să fie primarul tuturor locuitorilor Chișinăului și a suburbiilor. Trebuie să fie un primar reprezentativ, astfel încât să poată lua decizii ferme și îndrăznețe în favoarea oamenilor”, a spus Năstase.

Pentru un live similar, la 19 iunie 2018, Judecatoria Chișinau a declarat nule alegerile locale noi organizate la Chișinău și a invalidat mandatul primarului ales atunci, Andrei Năstase.

Principalul motiv din care alegerile au fost declarate atunci nevalide a fost că Andrei Nastase a făcut agitație electorală chiar în ziua alegerilor, pe 3 iunie. Mai exact, Nastase a făcut un live pe pagina sa Facebook în care a îndemnat oamenii să iasă la vot. Judecătoarea de caz, Rodica Berdilo, a scris atunci un mesaj pe Facebook în care susținea că transmisiunea a fost urmarită de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta era în masură să influențeze rezultatul scrutinului din 3 iunie.

După un an și patru luni, Curtea de Apel Chișinău a decis, la 8 octombrie curent, să valideze rezultatele scrutinului din 2018, asta după ce Andrei Năstase s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și a depus două cereri de revizuire.