Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO/Doc) Oleg Brega riscă să…

(VIDEO/Doc) Oleg Brega riscă să fie arestat pentru 15 zile la Comrat

Activistul Oleg Brega ar putea fi arestat pentru 15 zile. Decizia va fi luată astăzi, 9 noiembrie, de Judecătoria Comrat, într-un dosar contravențional ce datează din 24 iunie, curent.

3 Jurnalistul este acuzat că ”aflându-se pe holurile Curții de Apel Comrat, a încercat să intre în sala de ședințe, cu toate că colaboratorii pazei de stat și colaboratorii poliției judecătorești i-ar fi refuzat accesul în sala de ședințe”. Poliția mai menționează că ”ulterior Brega a început să-și exprime nemulțumirea și să se adreseze necenzurat în limba de stat către persoanele prezente pe holurile judecătoriei Curții de Apel Comrat. Acesta nu a reacționat la atenționările care i se făceau și a filmat cele întâmplate cu un telefon mobil”. Totodată, polițiștii constată că ”prin acțiunile sale, Oleg Brega a încălcat ordinea, liniștea și a perturbat activitatea normală a instanței de judecată”.

Pe de altă parte, activistul și jurnalistul Oleg Brega neagă acuzațiile și prezintă probe video în apărarea sa. Activistul afirmă că a solicitat să intre la o ședință de judecată publică pentru a face uz de dreptul constituțional de acces la informație.

2Deși legea prevede și o sancțiune mai blândă, procurorii cer instanței arest pentru Oleg Brega. Solicitarea a fost enunțată printr-o ordonanță emisă de Procuratura Comrat, semnată Procurorul Stoianov V.V.