Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Trei bărbați, plasați în…

VIDEO Trei bărbați, plasați în arest pentru 30 de zile fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Poliția: Ar fi vândut muguri de canabis în valoare de peste jumătate de milion de lei

Trei bărbați din Strășeni și Anenii Noi cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani au fost reținuți de către polițiști și procurori și plasați în arest pentru 30 de zile fiind bănuiți de cultivarea, prelucrarea și comercializarea mugurilor de canabis, crescuți în condiții de laborator.

Potrivit poliției, suspecții ar fi câștigat 600 de mii de lei din vânzarea mugurilor de canabis. Astfel, timp de aproximativ trei luni, ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului național de investigații sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, au investigat și deconspirat activitatea infracțională a grupării specializate în cultivarea, prelucrarea și comercializarea mugurilor de canabis, crescuți în condiții de laborator.

La domiciliile acestora a fost depistată și ridicată marijuană mărunțită și muguri ale plantelor de cânepă, cu masa totală de aproximativ 3 kg, butelii cu volumul de un litru, în care se afla soluție utilizată la creșterea rapidă a plantelor de cânepă, cântare la scară mică, aparate din metal destinate pentru mărunțirea plantelor de cânepă.

De asemenea  au fost depistate și ridicate două arme deținute ilegal, 383 cartușe cu calibru diferit și cinci încărcătoare pentru aceste arme.

Potrivit informațiilor deținute de polițiști, liderul grupării, originar din orașul Strășeni, împreună cu complicele său, un bărbat din raionul Anenii Noi, cumpărau semințe de canabis apoi le plantau în locuri special selectate și amenajate din fâșiile forestiere din Anenii Noi, iar cel de-al treilea suspect îngrijea plantele.

Conform poliției, drogurile erau comercializate consumatorilor la un preț de la 150 până la 200 lei per gram. Astfel, suspecții urmau să încaseze un venit de  aproximativ 600 000 de lei.

Bănuiții au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Conform legii penale în vigoare aceștia riscă închisoare de până la 15 ani.