Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Primele declarații ale lui…

VIDEO Primele declarații ale lui Veaceslav Platon după eliberarea din penitenciarul nr. 13

Veaceslav Platon a fost eliberat luni, 15 iunie, din penitenciarul nr. 13, acolo unde s-a aflat în detenție timp de 4 ani. La ieșirea din penitenciar, Platon a declarat că se va afla în continuare în R. Moldova și că nu intenționează să părăseasă țara.

Primele declarații ale fostului deputat Veaceslav Platon, după eliberare:

M-a sunat administrația penitenciarului și m-a anunțat despre eliberare. Au fost patru ani luptând pentru supraviețuire, sunt patru ani în care m-am împotrivit cu vehemență regimului. Nu a fost deloc simplu. În continuare voi face în așa fel încât așa ceva, în țară, să nu mai fie. Niciun fel de politică nu voi face, astăzi, principala mea misiune este ca să se facă dreptate, să le fie întorși oamenilor toți banii furați.

După patru ani, acum vreau doar să se afle adevărul, să demonstrez oamenilor că pot să aduc un folos acestei țării. Vreau ca această fățărnicie și murdărie să dispară. Eu o să rămân în țară și o să ajut oamenii ca să câștige. Avem un algoritm, știm cum o să acționăm mai departe. În toți acești patru ani am elaborat un plan împreună cu echipa mea de juriști”, a declrat Platon.

Potrivit avocatului lui Platon, odată cu eliberarea din detenție, fostul deputat nu i-a fost impusă nicio interdicție.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale susțin că, după examinarea materialului probator, prezentat de PG, luni, 15 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către fostul deputat, Veaceslav Platon.

Astfel, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, luni, 15 iunie.

ULTIMA ORĂ! Veaceslav Platon a fost eliberat