Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Poliția a publicat imagini…

VIDEO Poliția a publicat imagini video și interceptări din dosarul privind coruperea alegătorilor din Găgăuzia de către reprezentanții Partidului „Șor”

Colaj ZdG. Sursa foto: captură de ecran/Poliția RM

Poliția a publicat imagini video și interceptări în urma perchezițiilor desfășurate pe 7 mai, în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor, în vederea determinării acestora de a vota pentru Evghenia Guțul la alegerile din UTA Găgăuzia.

În imaginile publicate de poliție se observă mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare și interceptări despre plasarea afisajului electoral în locuri nepermise. Au fost publicate imagini cu liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție, în comun cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat duminică, 7 mai, mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor în vederea determinării acestora de a vota pentru Evghenia Guțul la alegerile din UTA Găgăuzia. În urma perchezițiilor nicio persoană nu a fost reținută, anunță CNA.

Conform unui comunicat remis de CNA, în perioada martie – prezent, Evghenia Guțul, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună ştiinţă mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii.

„Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura Partidului Șor, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei”, se arată în comunicat.

În scopul documentării acțiunilor ilegale ale persoanelor implicate, au fost autorizate o serie de măsuri speciale de investigații în cadrul cărora a fost stabilit că, reprezentanții staff-ului electoral al candidatei partidului ȘOR ar fi comis încălcări ale legislației electorale precum: transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace băneşti despre care se presupune că au fost primite de la grupul criminal organizat şi nu au fost declarate la CEC.

„În baza materialelor prezentate de către angajaţii INI, au fost autorizate percheziţii la domicilii, auto și oficiile formațiunii Comrat şi Vulcăneşti care au vizat 10 persoane. În urma acestora, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, numerar, telefoane mobile și alți purtători de informații. Nicio persoană nu a fost reținută. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală”, se mai arată în comunicatul CNA.