Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Video/ Membrii CSM se întrunesc…

Video Membrii CSM se întrunesc în ședință: mai multe subiecte importante, pe agendă

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc în ședință marți, 12 mai. Pe agendă sunt programate 16 subiecte.

CSM urmează să examineze mai multe subiecte importante, printre care și nota informativă a Inspecției judiciare, referitor la adresarea grupului de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care se solicită întreprinderea măsurilor în vederea asigurării principiului independenței judecătorului.

Un alt subiect care urmează să fie examinat în ședința CSM de marți este subiectul cu privire la cererile unor judecători și candidaţi la funcţia de judecător cu privire la remitere materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, pentru o eventuală promovare sau numire în funcţie.

CSM urmează să examineze tot astăzi cererea Asociației Judecătorilor „Vocea Justiției” care solicită Plenului Consiliului Superior al Magistraturii revizuirea Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii din 16 aprilie 2020, prin care s-a respins cererea judecătorului Mihai Murguleţ, referitor la numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă și admiterea cererii cu numirea judecătorului Mihai Murguleţ în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

LIVE TEXT:

11:00 Ședința CSM s-a înrerupt, cel mai probabil din condiții tehnice. Revenim cu detalii.

10:38 Este examinat subiectul cu privire la „Raportul de activitate al Colegiului disciplinar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în anul 2019”.

10:19 Raportul de activitate al Colegiului pentru selecția și cariera
judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru anul 2019
a fost aprobat de către CSM.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel în decurs de 30 de zile.

10:04 Este examinat subiectul cu privire la Raportul de activitate al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru anul 2019.

10:02 Raportul de activitate al Colegiului de evaluare a performanțelor
judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru anul 2019 a fost aprobat. 13 membri ai CSM au votat pentru aprobarea documentului.

9:43 Este examinat subiectul cu privire la Raportul de activitate al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru anul 2019.

9:26 A fost aprobată ordinea de zi a ședinței CSM de astăzi.

9:25 A început ședința. Toți membrii sunt prezenți.

Agenda integrală: