Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un ofițer de investigații, constatat…

Un ofițer de investigații, constatat de ANI cu avere nejustificată de peste 60 de mii de lei

Imagine simbol. Sursa: politia.md

Un angajat al Inspectoratului General al Poliției (IGP) a fost constatat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu o diferență vădită între proprietatea dobândită și veniturile obținute, în sumă de aproape 62 de mii de lei, în anul 2015.

Potrivit unui act de constatare emis de ANI marți, 19 martie, Gheorghe Puțuntica, ofițer principal de investigații al Secției nr. 3 Investigații infracțiuni droguri vegetale și derivatelor a Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP, a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale, prin nedeclararea în modul corespunzător a averii și intereselor personale.

Diferența vădită” între proprietatea dobândită şi veniturile obținute în sumă de 61 948,27 de lei constituie 7,6 salarii medii lunare obținute în perioada de declarare de către Gheorghe Puțuntica şi membrii familiei acestuia, „ce a rezultat din alimentarea conturilor bancare cu numerar”.

Totodată, inspectoarea de integritate a mai constatat nedeclararea în mod corespunzător a trei automobile, deținute cu drept de comodat de către soția sa, în declarațiile de avere și interese personale depuse la data de 17 februarie 2022, 25 martie 2022 și 30 martie 2022, precum și a deținerii acțiunilor în capitalul social al SA „DAAC HERMES GRUP” și în cadrul SA „Codreanca”.

Puțuntica a comunicat ANI că nu a cunoscut despre deținerea acțiunilor în compania SA „DAAC HERMES GRUP” și „nu a obținut careva venituri de la aceasta”.

ANI nu a solicitat încetarea mandatului, a raporturilor de muncă sau de serviciu ale subiectului declarării și nici nu a aplicat pentru acesta interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Gheorghe Puțuntica este angajat al Poliției din martie 2013.