Un magistrat cercetat într-un dosar de corupție pasivă și trafic de influență a fost suspendat din funcție

Judecătorul Sergiu Arnăut de la Curtea de Apel Chișinău, cercetat penal într-un dosar de corupție pasivă și trafic de influență, a fost suspendat din funcție prin votul plenului Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată în ședința din 12 decembrie a CSM.

Magistratul Sergiu Arnăut este cercetat într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență aflat în gestiunea Procuraturii Anticorupție, potrivit portalului Moldova Curată. Dosarul a fost deschis după ce a fost depus un denunț pe numele judecătorului. Persoana care a depus denunțul susține că Sergiu Arnăut ar fi pretins o sumă de câteva mii de euro pentru a anula decizia primei instanțe și a emite o sentință mai blândă într-un dosar penal.

Judecătorul a devenit cunoscut opiniei publice după ce presa a scris despre luxul în care acesta trăiește. În 2012, Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat o anchetă jurnalistică în care a arătat că judecătorul locuiește într-un imobil cu trei etaje, garaj și construcții accesorii pe strada Cucorilor din cartierul Poșta Veche al capitalei, înscris în acte pe numele soției, pe care nu-l indicase în declarația de avere. În urma investigației, CNA și Procuratura Anticorupție au inițiat un control și au descoperit că oficial, magistratul și soția sa erau divorțați, deși locuiau în aceeași casă. Astfel, magistratul nu era obligat să-l indice în declarația de avere.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. reporter

    o eliminat din sistem un om , daro luat vreo 20 corupti din maduva spinarii, maine va da CSM in judecata si va cistiga procesul , asa e la Moldova, jidanii fura tara da in tot is vinoveti rusii..uitativa ce cimitire sunt in kisinau si pe urma invinuiti rusii, vad ca cimitirul central e cel armenesc, vad ca mai infiecare raion exista cimitire evreesti da la voi rusii sunt de vina…luati monedele din moldova, oare cele rusesti sunt cele mai raspindite sau talerul polonez …vai de capul vostru moldovenilor sunteti niste ROBI asa cum scriu jidanii in talmud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *