Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un magistrat cercetat într-un dosar…

Un magistrat cercetat într-un dosar de corupție pasivă și trafic de influență a fost suspendat din funcție

Foto: moldovacurata.md

Judecătorul Sergiu Arnăut de la Curtea de Apel Chișinău, cercetat penal într-un dosar de corupție pasivă și trafic de influență, a fost suspendat din funcție prin votul plenului Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată în ședința din 12 decembrie a CSM.

Magistratul Sergiu Arnăut este cercetat într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență aflat în gestiunea Procuraturii Anticorupție, potrivit portalului Moldova Curată. Dosarul a fost deschis după ce a fost depus un denunț pe numele judecătorului. Persoana care a depus denunțul susține că Sergiu Arnăut ar fi pretins o sumă de câteva mii de euro pentru a anula decizia primei instanțe și a emite o sentință mai blândă într-un dosar penal.

Judecătorul a devenit cunoscut opiniei publice după ce presa a scris despre luxul în care acesta trăiește. În 2012, Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat o anchetă jurnalistică în care a arătat că judecătorul locuiește într-un imobil cu trei etaje, garaj și construcții accesorii pe strada Cucorilor din cartierul Poșta Veche al capitalei, înscris în acte pe numele soției, pe care nu-l indicase în declarația de avere. În urma investigației, CNA și Procuratura Anticorupție au inițiat un control și au descoperit că oficial, magistratul și soția sa erau divorțați, deși locuiau în aceeași casă. Astfel, magistratul nu era obligat să-l indice în declarația de avere.